Asistenta medicală din Botoșani nu a murit de COVID-19. Decesul, reevaluat

Ultima actualizare:

    Lenuța Buta avea doar 45 de anifoto: arhivă personală
Lenuța Buta avea doar 45 de anifoto: arhivă personală

Decesul Lenuței Buta, asistenta din Botoșani, care a murit sâmbătă, 23 mai, a fost scos luni de Institutul Național de Sănătate Publică de pe lista victimelor provocate de COVID-19. A avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2, iar adevărata cauză a morții nu a fost comunicată până acum.

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178, deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative - al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Ulterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că, potrivit INSP, ”cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Era vorba despre asistenta Lenuța Buta, lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani și care s-a infectat în urmă cu câteva săptâmâni. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat. 

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citată de monitorulbt.ro.

Citește și:

Lecțiile de omenie ale chirurgului Cătălin Bărbulescu, ucis de Covid. "Și-a scos costumul şi a preferat să salveze pacientul"

Cine sunt cei trei medici din linia întâi, uciși de coronavirus

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net