Asistenta moartă în accidentul aviatic avea o fetiță de 13 ani și era văduvă de 11 ani

Ultima actualizare:

    Gabriela Harton avea 38 de ani
Gabriela Harton avea 38 de ani

Era, în sfârșit, fericită! Își găsise jumătatea, după 11 ani de văduvie, și urma să devină din nou mamă. Viața, însă, i-a fost curmată, luni, când elicopterul SMURD în care se afla asistenta medicală Gabriela Harton s-a prăbușit în lacul Siutghiol din Constanța.

Gabriela (38 de ani) are o fetiță de 13 ani și își pierduse soțul în urmă cu 11 ani. De ceva vreme, începuse o nouă relație și aflase chiar luni, în ziua tragediei, că este însărcinată, anunțându-și prietenul printr-un mesaj dat din elicopter.

Marți, zeci de persoane, rude și colegi ai celor patru victime ale accidentului aviatic, s-au strâns la morga Spitalului Județean Constanța, unde se află trupurile neînsuflețite ale victimelor, relatează Mediafax.

Printre acestea s-a aflat și Ion Pogorşteanu, tatăl Gabrielei Harton, asistenta medicală care și-a pierdut viața în urma prăbușirii elicopterului SMURD.

Bărbatul a povestit că vorbise cu fiica sa cu câteva ore înainte de producerea tragediei și că aceasta era bine dispusă.

El a mai spus că în afara programului de la SMURD Gabriela mai lucra la o clinică medicală de la un hotel din staţiunea Mamaia.

Tatăl asistentei medicale a venit la morgă însoţit de mai multe rude, care au reclamat întârzierea cu care s-a intervenit și au susținut că din greşelile făcute de autorităţi în acest caz ar trebui să se înveţe ceva, pentru ca acestea să nu se mai repete.

Asistenta medicală, care lucra la SMURD încă din 2008, de la înființarea serviciului, începuse de curând o relație cu un comandant de vas, Cristian Ciortan, și aflase chiar în ziua tragediei că era însărcinată. Bărbatul, care a asistat la operațiunile de căutare a victimelor, a spus luni seară că femeia îi trimisese un sms din ecliopter în timp ce mergea către aeroportul Kogălniceanu ca să alimenteze. El spune că prietena sa îl anunța, în mesaj, că ”testul a ieșit pozitiv”.

Cel mai probabil, Gabriela Harton va fi înmormântată vineri, alături de soţul său.

Laura Vizireanu și Gabriela Harton făceau echipă în misiunile de salvare
Laura Vizireanu și Gabriela Harton făceau echipă în misiunile de salvare

Laura Vizireanu, doctorița care și-a pierdut viața în accidentul de elicopter, avea 39 de ani. Ea era mama unui băiețel de nouă ani şi fusese căsătorită cu fostul şef al Secţiei 3 Poliţie Constanţa, Mircea Vizitiu, care acum conduce Poliția Județeană Brăila.

Șefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, Rodica Tudoran, care este și coordonatorul SMURD Constanţa, spune că pentru Laura Vizireanu medicina și salvarea de vieți omenești au fost ”pasiunea și viața ei”.

„Laura a fost studentă la Constanţa, a fost medic rezident la Constanţa, a fost specialist aici, iar din momentul în care a fost specialist Laura a lucrat la SMURD şi la Urgenţe. Ea a lucrat pe maşină şi a vrut să lucreze și pe elicopter. I-a plăcut. A fost pasiunea şi viaţa ei. Și ea, și Gabi (asistenta Gabriela Harton - n.r.) lucrează la SMURD de când s-a deschis, din 2008. Au fost de la început alături de noi”, a spus Rodica Tudoran.

Medicul Laura Vizireanu va fi înmormântată joi.

Elicopterul SMURD în care se aflau medicul Laura Vizireanu, asistenta medicală Gabriela Camelia Harton, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu și căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel s-a prăbușit luni după-amiază în lacul Siutghiol.

Operațiunile de căutare a victimelor au durat peste 12 ore.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net