Medicii, asistentele medicale şi infirmierele de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi se confruntă cu un val de agresiuni.


Asistentele medicale şi infirmierele au fost înjurate, păruite şi chiar bătute de mai mulţi romi veniţi în vizită la copiii lor diagnosticaţi cu hepatită A, scrie adevarul.ro. Ultimul incident a avut loc la sfârşitul anului, când o asistentă medicală şi o infirmieră au fost lovite de o femeie de etnie romă, care venise la o rudă spitalizată. Femeia a fost deranjată că o asistentă medicală i-a recomandat să nu mai arunce gunoi în salon şi să nu mai scuipe în locul în care sunt internaţi pacienţii.

Revoltată, ea a lovit-o cu pumnul în ochi pe asistenta medicală. Speriată, asistenta a început să ţipe, o colegă infirmieră i-a sărit în ajutor, iar agresoarea a sărit la bătaie şi la cea de-a doua salariată a spitalului. “Asistenta medicală avea un traumatism la ochi, zona respectivă umflată şi ochiul roşu. Infirmiera a fost trasă de păr”, spune doctorul Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: