Asistentele medicale de la ATI Orăştie au revenit la muncă. Cele de la Spitalul CFR Timișoara au demisionat în bloc

Ultima actualizare:

    Spitalul Municipal OrăștieFoto: arhivă Adevărul
Spitalul Municipal OrăștieFoto: arhivă Adevărul

Situaţia a fost detensionată la Secţia ATI a Spitalului municipal din Orăştie, unde șeful seției, medicul Lorena Ehim, împreună cu asistentele şi infirmierele şi-au depus, luni, demisiile. După mai multe ore de negocieri, asistentele şi infirmierele au fost convinse să revină la lucru, însă medicul Lorena Ehim nu a revenit asupra deciziei.

Situaţia de criză de la Secția de Anestezie și Terapie – Spitalul Orăştie a luat sfârșit, luni seară, după mai multe ore de negocieri, la care au participat prefectul Vasilică Potecă, primarul Ovidiu Bălan, managerul spitalului, Graziela Achim, şi angajaţii secţiei. Asistentele medicale şi infirmierele au fost convinse să îşi retragă demisiile şi să revină la lucru, însă medicul Lorena Ehim nu a revenit asupra deciziei. Cel mai probabil, un alt medic va fi delegat sau detaşat în locul acestuia.

Șefa ATI Orăștie: ”Nu am pentru ce să dau explicaţii”

Dr. Lorena Ehim, medic şef de secţie ATI
Dr. Lorena Ehim, medic şef de secţie ATI

Medicul nu a mai vrut să precizeze motivele care l-au determinat să renunţe la post, în ciuda promisiunilor primite că la ATI cadrele medicale vor fi condiţii mai bune pentru a-şi desfăşura activitatea. „Nu vreau să comentez, am scris acolo motivele (în demisie - n.r.). E suficient. Nu are rost să mai discutăm, că oricum nu am ce să vă spun mai mult. Oamenii ar vrea să înţeleagă, dar e foarte greu să mă explic la o lume întreagă şi nu am pentru ce să dau explicaţii lumii. Dau explicaţii acolo unde trebuie să dau explicaţii”, a declarat Lorena Ehim, pentru Newsweek.ro, citat de adevarul.ro.

Secţia de ATI a Spitalului din Orăştie a intrat, luni dimineaţă, în blocaj, după ce şefii unităţii medicale au fost luaţi prin surprindere de demisiile înaintate de medicul şef Lorena Ehim, împreună cu asistentele şi cu infirmierele angajate în secţie.

Teama de coronavirus şi lipsa echipamentelor de protecţie au determinat mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul CFR din Timişoara să demisioneze în bloc. Conform Planului Alb, acest spital este pe linia a doua de intervenţie, care ar urma să preia pacienţi de la spitalul de boli infecţioase în caz de urgenţă. Ciprian Olaru, managerul spitalului a declarat pentru Digi24 că şi-au dat demisia 12 -13 asistente medicale, de teama infectării cu coronavirus: “Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecţie”.

Secția ATI a Spitalului CFR Timișoara
Secția ATI a Spitalului CFR Timișoara

“Din punct de vedere uman pot să înţeleg teama lor, au în familii persoane în vârstă, nu vor să-i infecteze. Din punct de vedere profesional cred că este foarte important să rămânem alături de cetăţeni. Poate că şi aici, la calitatea umană, sunt anumite scăpări. Conform procedurii, trebuie să comunicăm DSP Timiş care trebuie să asigure personal pentru funcţionare prin transferuri din alte părţi”, a spus Ciprian Olaru, pentru Pressalert.ro, citat de adevarul.ro.

Managerul susţine că dotările cu materiale de protecţie au fost asigurate exclusiv din donaţii şi sponsorizări. Spitalul Clinic CFR aparţine direct de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Ca atare, nici Primăria Timişoara, nici Consiliul Judeţean Timiş nu a putut face investiţii în acest spital.

Demisie în bloc la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov

Este vorba despre un medic, 7 asistente și 2 infirmiere, iar conducerea face demersuri pentru angajarea a 3 medici și 5 asistente, majoritatea de la Zărnești. De asemenea, o asistentă de la ATI, din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și-a dat demisia invocând motive personale, anunță newsbv.ro.

Menționăm că, în urmă cu câteva zile, directorul medical al Spitalului Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie a criticat faptul că managerul interimar al unității a luat decizia de a pune la dipsoziție spitalul pentru a prelua pacineții infectați cu COVID 19 fără a se consulta cu personalul de specialitate.

Spitalul de Neurologie Brașov este o unitate medicală aflată în a treia linie în lupta împotriva COVID-19.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 69 de decese, 2.245 de persoane confirmate pozitiv

O lună de luptă cu noul coronavirus: șase spitale pe butuci, 18 decese și peste 1000 de contaminați

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net