Asta este familia cu 164 de suflete!

Ultima actualizare:

    Recordul a fost atins în 2017, când de Paşte s-au adunat 92 de MunteniFoto: turismclub.ro
Recordul a fost atins în 2017, când de Paşte s-au adunat 92 de MunteniFoto: turismclub.ro

În zi de sărbătoare, familiile se adună în jurul unei mese cu bunătăţi şi se bucură unii de prezenţa celorlalţi. Dar când familia numără 164 de membri, iar 92 dintre ei reuşesc să se adune din mai multe colţuri ale ţării, ba chiar de peste oceane, atunci bucuria e imensă.

Ţărani simpli, cu mare credinţă în Dumnezeu, Gheorghe şi Veronica Munteanu au trăit în Alimpeşti, judeţul Gorj. Au avut 11 copii, pe care i-au învăţat tot ce-au ştiut ei. S-au făcut mari, au plecat pe la şcoli şi s-au împrăştiat care încotro. Aşa se face că mai târziu, când Gheorghe şi Veronica au devenit bunici, verile erau pline de zumzet de copii, căci li se umplea curtea de nepoţi veniţi în vacanţă.


    În 2013, când au făcut prima mare reuniune, au lipit pe un perete al casei  un arbore genealogic lung de peste 3 metriFoto: turismclub.ro
În 2013, când au făcut prima mare reuniune, au lipit pe un perete al casei un arbore genealogic lung de peste 3 metriFoto: turismclub.ro

„Copilăria noastră, a nepoţilor, a fost petrecută împreună vara, la Alimpeşti. Petreceam o lună, o lună şi jumătate acolo. Permanent, eram în jur de 20 de copii acolo. Şi între noi s-au legat relaţii foarte frumoase, ca şi cum am fi fraţi”, a povestit Emanuel Munteanu, 46 de ani, pentru revista Turism Club. Au ţinut legătura mereu, dar întâlnirile în număr mare au fost mai rare. Recordul l-au bătut de Paşte, în 2017, când din cei 164 de descendenţi ai lui Gheorghe Munteanu, s-au adunat 92 într-o tabără de vară de la Băltişoara, judeţul Gorj. Unii au venit din satul bătrânilor, Alimpeşti, alţii din Bucureşti, Piteşti, Craiova, Cluj, Târgu Jiu, dar şi de peste hotare, din Austria, Franţa şi Statele Unite. Marea familie s-a reunit în zilele de sărbătoare. Au mâncat friptură de miel şi cozonaci, pregătite la Alimpeşti, în cuptor mare cu lemne, ciorbă de miel gătită de gospodine în bucătăria taberei şi prăjituri de casă aduse de fiecare familie.

De la cel mai mic membru, de un an, până la cel mai în vârstă, de 79, au asistat cu toţii la proiectarea unor fotografii vechi cu membrii familiei din prima şi a doua generaţie. S-au legat relaţii noi, între cei care nu se cunoşteau înainte, şi s-au întărit cele vechi.

Aşteaptă să aducă pe lume al 21-lea copil

simeon stalpnicul png

Se crede că sunt cuplul cu cei mai mulţi copii de pe planetă. Britanicii Sue (42 de ani) şi Noel Radford (46 de ani) au 20 de copii şi acum îl aşteaptă pe al 21-lea, o fetiţă. Va fi a 10-a fiică a familiei Radford. Restul sunt 11 fii. Sue a născut pentru prima oară în 1989, pe când avea numai 14 ani. Atunci a venit pe lume primul lor băiat, Chris (29 de ani). După cinci ani, s-a născut prima fiică, Sophie (24 de ani). Apoi au venit pe lume, pe rând, Chloe (22 de ani), Jack (21 de ani), Daniel (19 ani), Luke (17 ani), Millie (16 ani), Katie (15 ani), James (14 ani), Ellie (13 ani), Aimee (12 ani), Josh (10 ani), Max (9 ani), Tillie (8 ani), Oscar (6 ani), Casper (5ani), Alfie şi Hallie (3 ani), Phoebe 1 an şi 10 luni şi Archie, 8 luni. Sue şi Noel Radford trăiesc într-o casă cu 10 paturi şi consumă 9 litri de lapte, 5 litri de suc, 3 cutii de cereale, numai la micul dejun.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net