Astăzi începe campania electorală. Uite ce ne promit politicienii!

Ultima actualizare:

    Alegerile parlamentare din 9 decembrie
Alegerile parlamentare din 9 decembrie

Mai e puţin până la alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar politicienii din toate taberele ne fac promisiuni peste promisiuni. Unii spun că vor mări salariile, alţii că micşorează taxele. Ca să nu mai vorbim de construirea a noi spitale, de finanţarea corespunzătoare a Educaţiei sau de finalizarea autostrăzilor. Click! vă arată care sunt ofertele electorale ale celor două mari forţe politice: ARD şi USL.

SALARII

USL promite reîntregirea salariilor bugetarilor cu 8%. De asemenea, USL a trecut în programul de guvernare creşterea salariului minim de la 700 de lei la 1.200, până în 2016. ARD promite ca salariul minim să ajungă 1.000 de lei în 2015.

ARD promite şi creşterea câştigului salarial mediu brut nominal lunar, fără a avansa, însă, un procent.

USL promite păstrarea cotei unice de 16% şi introducerea unor cote speciale de 8% sau 12%, pentru cei cu venituri mici, din 2014. Cota de 8% ar urma să se aplice celor cu venituri sub 800 de lei, iar cea de 12% celor cu venituri între 800 şi 1.600 de lei.

ARD promite scăderea cotei unice de la 16 la 12%. Efectul măsurii ar fi faptul că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar, pentru că va plăti mai puţin la stat.

USL promite reducerea cu 5% a contribuţiei de asigurări sociale (CAS), începând cu 2013. De asemenea, TVA ar urma să scadă până la 19% în 2016.

ARD va reduce CAS cu 5% din contribuţia angajatorului, începând cu 2015.

USL promite construcţia de noi spitale. De asemenea, vrea ca persoanele cu venituri mici să beneficieze de medicamente compensate cu până la 90%.

ARD are printre obiective votarea unei noi legi a sănătăţii şi să includă în programul de guvernare dezvoltarea SMURD.

USL are în vedere finanţarea corespunzătoare a educaţiei, având ca ţintă 6% din PIB, şi oferirea unei mese calde elevilor din ciclul primar.

ARD spune că „întregul proces de educaţie se va concentra pe vocaţia elevului şi pe nevoile pieţei muncii".

USL are ca priorităţi finalizarea unor autostrăzi cum ar fi Bucureşti - Arad sau Bucureşti - Iaşi. De asemenea, ar urma să fie declanşate noi proiecte de autostrăzi cum ar fi Bucureşti - Craiova sau Târgu-Mureş - Iaşi.

ARD prevede continuarea construcţiei de autostrăzi şi centuri ocolitoare, conform programului naţional stabilit în anul 2011.

USL vrea să introducă TVA diferenţiată pentru produsele agricole, din care 9% să fie reţinută pentru buget şi 15% să fie rambursată producătorului.

ARD promite înfiinţarea unei structuri specializate în cadrul CEC pentru creditul destinat activităţii agricole şi dezvoltării rurale sau continuarea extinderii în mediul rural a utilităţilor de primă necesitate.

USL are referiri generale în ceea ce priveşte independenţa justiţiei.

ARD promite eliminarea imunităţii pentru miniştrii acuzaţi de fapte penale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net