Atacul lui Ciolacu la adresa lui Iohannis: „Ardealul nu a fost vândut. Președintele minte. Am senzaţia că Vadim Tudor trăieşte”

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Vadim Tudor
Marcel Ciolacu l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Vadim Tudor

Fac ce fac și iar ajung să se certe. De data asta, însă, au facut-o ca la ușa cortului. Atacul lui Ciolacu la adresa lui Iohannis, dar și ieșirea explozivă a președintelui României după ce deputații au aprobat, tacit, autonomia Ținutului Secuiesc, au dus la izbucnirea unui nou scandal politic. În centrul conflictului: Ardealul! Iohannis a spus că PSD vrea să-l vândă maghiarilor, iar Ciolacu l-a comparat pe președinte cu Vadim Tudor. Maria Grapini merge șimai departe și cere suspendarea lui Iohannis din funcție.

Camera Deputaților a făcut, miercuri, o gafă de proporții istorice, prin adoptarea tacită a unui proiect de lege, inițiat de doi deputați maghiari, care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc. Deputații nu au dezbătut legea la timp, motiv pentru care aceasta a fost aprobată din oficiu. Președintele României a avut la adresa PDS-ușui și a președintelui său interimar, Mircea Ciolacu, o ieșire explozivă. Mircea Ciolacu i-a răspuns cu aceeași monedă.

Atacul lui Ciolacu la adresa lui Iohannis: „Nu distrugeți România pentru ambiții prostești!”

Iată principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu la adresa președintelui româniei, Klaus Iohannis:

„Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele importante ale României. Proiectul referitor la autonomia Ţinurtului Secuiesc a fost respins în Senat acum, nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor. Guvernul a trimis un punct de vedere după patru luni de zile, după trecerea termenului de aprobare tacită. S-a întrebat preşedintele dacă Guvernul lui şi-a făcut treaba? Preşedintele a venit cu un atac grosolan, am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României”, a declarat Marcel Ciolacu. El a afirmat că asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european, potrivit news.ro.

„A fi patriot înseamnă să nu trimiţi românii să moară la cules de sparanghel în Germania. A fi patriot înseamnă să îl aperi pe ambasadorul României la Budapesta când e atacat”, a subliniat liderul PSD. Răspunzând acuzaţiilor preşedintelui, Marcel Ciolacu a precizat că nu a vândut nimeni Ardealul şi nu îl va vinde niciodată. „Solicit serviciilor de informaţii să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis informaţii privind acuzele aduse mie şi PSD”, afirmat el.

Ciolacu i-a transmis preşedintelui că românii au toţi nevoie de sprijin pentru a depăşi această criză provocată de coronavirus, nu de un preşedinte care să-i dezbine şi să provoace tensiuni interetnice. „Nu poţi cere solidaritate tuturor dacă tu continui doar cu politica”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a indicat patru întrebări pentru preşedintele Klaus Iohannis: ”1. De ce nu testăm populaţia? 2. De ce Guvernul nu are un program concret şi coerent de relansare economică? 3. De ce avem un milion de şomeri pe care îi lăsaţi să se descurce singuri? 4. De ce guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziţii netransparate cu firmele de casă ale PNL?”.

”Nu distrugeţi România, domnule Iohannis, pentru ambiţii prosteşti! Guvernul actual trebuie să vină urgent cu un plan de măsuri pentru salvarea economiei”, a conchis Marcel Ciolacu.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net