Poliţiştii au dat, în ultima săptămână, peste 3.000 de sancţiuni bicicliştilor, scrie news.ro. cele mai multe pentru că nu purtau îmbrăcăminte reflectorizantă şi pentru că erau băuţi. Uite ce sfaturi ne dau autoritățile!


„Cele mai frecvente abateri constatate au fost pentru circulaţia pe drumurile publice, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (531) şi pentru circulaţia pe drumurile publice a sub influenţa băuturilor alcoolice (168)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române

Poliţiştii le recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta să ştie regulile de circulaţie, să fie echipaţi corespunzător şi să nu traverseze şoseaua pe trecerile pentru pietoni. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă cu o lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu o lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare, dar şi cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante puse pe roţi.

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe biciclişti să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când merg în grup să circule doar în coloană.

 
 
Loading...