Atenţie, bucureşteni! 720 de camere video vor împânzi sectorul 2

Ultima actualizare:

    Străzile sunt monitorizate 24 de ore din 24. Incidentele sunt anunţate imediat de dispecerii Poliţiei Locale
Străzile sunt monitorizate 24 de ore din 24. Incidentele sunt anunţate imediat de dispecerii Poliţiei Locale

Nu mai puţin de 185 de camere video supravegheză acum principalele zone aglomerate din sector. Amplasarea lor a dus la reducerea cu 50% a infracţiunilor în ultimii doi ani. Convinşi că rezultatele pot fi îmbunătăţite, edilii vor să extindă acest sistem de monitorizare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi faptelor antisociale.

Peste 700 de ochi vigilenţi vor veghea la siguranţa bucureştenilor din această zonă a oraşului până la sfârşitul anului viitor. Sistemul de monitorizare video are ca scop supravegherea generală a zonelor publice, monitorizarea traficului rutier, asigurarea transparenţei activităţii Poliţiei Locale, prevenirea şi combaterea comerţului stradal ilicit, dar şi a faptelor antisociale.

Primele trei sectoare monitorizate sunt 31 de intersecţii principale (90 de camere), cartierul Baicului (47 de camere) şi cartierul Creangă (48 de camere). Specialiştii primăriei spun că, din anul 2009, când sistemul a fost pus în funcţiune, infracţiunile sunt în continuă scădere. În perioada ianuarie 2010-decembrie 2010 s-au raportat 2.329 de incidente în raza de acţiune a acestor camere video. În anul 2011 au fost raportate 1.830 de incidente, dintre care cele mai multe sunt cazuri de comerţ stradal neautorizat.

De anul viitor, situaţia se va îmbunătăţi, spune edilul sectorului 2 Neculai Onţanu. Alte 54 de camere vor fi amplasate în arealul Steaua Roşie – Plumbuita – Petricani, proiect care va fi finanţat din fonduri structurale. Alte 480 de camere vor fi amplaste în celelalte zone importante din sector, program care va costa primăria peste 22 de milioane de lei. Cele două noi sisteme de monitorizare sunt în prezent în faza de licitaţie publică. În momentul în care procedurile vor fi finalizate, sectorul 2 al Capitalei va deveni o mică Londră, adică cel mai monitorizat colţ al Bucureştiului.

Camerele video amplasate în aceste zone au surprins sute de infracţiuni de natură penală, accidente rutiere, bătăi în trafic, spargeri şi furturi din magazine, contrabandă cu ţigarete. Imaginile captate au fost transmise organelor competente (Poliţia Naţională, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, Serviciul Furturi Auto etc) şi folosite inclusiv în instanţă pentru condamnarea persoanelor implicate.

Întrebaţi dacă imaginile captate ar putea aduce prejudicii persoanelor neimplicate în fenomenului infracţional, edilii sectorului 2 au declarat că aceste camere au fost amplaste strict pentru supravegherea domeniului public, pentru siguranţa cetăţenilor. „Proiecte de acest gen sunt agreate la nivel european. Nu afectează viaţa privată a oamenilor, pe noi ne interesează să-i prindem pe hoţi, pe infractori, pe cei care comit acte antisociale. Infractorilor ar trebui să le fie frică de acest sistem de monitorizare, nu cetăţenilor care respectă legile", ne-a spus Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net