Medicii de familie vor acorda consultaţii pacieţilor, dar nu vor da trimiteri şi nu vor prescrie reţete compensate şi gratuite, vineri şi luni. Și asta, pentru că au expirat contractile cu casele de asigurări de sănătate, a declarat preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu.


„Vrem ca, odată pentru totdeauna, să intrăm în legalitate. De 15 ani suntem obligaţi să semnăm contracte retroactiv. Aceste contracte au expirat la 1 aprilie. Chiar dacă este prelungită valabilitatea, noi trebuie să semnăm acte adiţionale”, a spus dr. Tănăsescu, potrivit news.ro.

Preşedintele SNMF a afirmat că decizia de a nu prescrie reţete compensate şi gratuite sau de a nu da trimiteri timp de două zile este şi o formă de protest fată de nepăsarea autorităţilor la cererile medicilor, care nu vor altceva decât să se intre în legalitate.

„Cerem o lege stabilă şi coerentă. Vom semna actele adiţionale imediat ce vom fi solicitaţi să le semnăm, dar vrem să se ştie că nu mai putem funcţiona în ilegalitate şi nici «umanitar», întrucât Curtea de Conturi nu judecă activitatea nostră în funcţie de gesturile umanitare”, a adăugat Tănăsescu.

Preşedintele SNMF a precizat că zeci de medici de familie care au prescris reţete unor pacienţi cu afecţiuni oncologice pe baza scrisorii medicale eliberate de specialişti au fost obligaţi să plătească tratamentele, ceea ce nu este corect.

 
 
Loading...