Atenție la șerpi! Bărbat dus cu elicopterul SMURD la spital după ce a fost mușcat de o viperă

Ultima actualizare:

    Elicopterul SMURD a plecat cu barbatul la SpitalFOTO (generică):DSU/ Facebook
Elicopterul SMURD a plecat cu barbatul la SpitalFOTO (generică):DSU/ Facebook

Un bărbat din județul Iași a fost dus cu elicopterul SMURD la spital după ce a fost mușcat de o viperă. Autoritățile avertizează că în această perioadă, șansele să dăm de vreun șarpe, deoarece ei au ieșit deja din hibernare.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit ZiaruldeIași

În urma incidentului, bărbatul a făcut şoc anafilactic, fiind muşcat de un șarpe veninos, cel mai probabil de o viperă. Conform datelor oferite de către medici, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a răspuns favorabil la tratamentul aplicat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului “Sfântul Spiridion” din Iaşi. 

Cum să ne ferim de șerpi 

Specialiștii spun că trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating reptilele şi sunt imprudente.

Şerpii veninoşi atacă doar atunci când se simt în pericol sau când sunt surprinşi. Dacă locuiţi sau călătoriţi prin pădurile în care există şerpi, îmbrăcaţi haine care să vă acopere picioarele. Luaţi un băţ lung pentru a-l folosi la cercetarea vegetaţiei şi astfel şerpii se vor speria şi se vor îndepărta, scrie silvanews.ro

  • Nu păşiţi în locuri cu vegetaţie deasă şi ierburi înalte, nu vă aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră decât după de aţi verificat temeinic locul.
  • Dacă observaţi un şarpe de la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur. 

Semne ale muşcăturii de viperă sunt durerea acută, tumefierea (umflarea) zonei afectate, două înțepături mici la distanță de circa un centimetru una de cealaltă, semiconştienţa, alte simptome generale: senzaţie de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie (tahipnee), hipersudoraţie (transpiraţie excesivă), dureri abdominale. 

În România, viperele sunt răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpaţi şi la altitudini de peste 2.000 de metri.

Citește și:

Șerpii au luat-o razna din cauza căldurii. Umblă pe străzile din Năvodari

Ce înseamnă când visezi şerpi? Află semnificația lor!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net