Atenție mare la ce primiți pe telefon! Ce spune Raed Arafat despre mesajul care a isterizat populația în această dimineață

Ultima actualizare:

    Arafat a precizat că, dacă începem socializarea din nou, s-ar putea să ajungem într-o situaţia mult mai gravă şi vor fi impuse şi mai multe restricţii.Foto: Arhiva Click!
Arafat a precizat că, dacă începem socializarea din nou, s-ar putea să ajungem într-o situaţia mult mai gravă şi vor fi impuse şi mai multe restricţii.Foto: Arhiva Click!

Un draft cu măsuri stricte de limitare a deplasărilor populației, ca măsură de prevenire a creșterii numărului de îmbolnăviri de coronavirus, a fost rostogolit, în această dimineață pe mediile de socializare și pe site-urile de știri din România. Șeful DSU, Raed Arafat a transmis că este vorba despre un document destinat analizei de lucru și roagă populația să nu ia în considerare nimic din ceea ce se publică.

Documentul conține măsuri stricte de limitarea a deplasărilor populației. Printre e ele deplasare doar până la locul de muncă, dacă activitatea e esențială cu necesitatea unei adeverințe de la angajator, deplasare doar pentru consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături lângă domiciliu, ajutorarea bătrânilor sau alte urgențe cu detalierea traseului.

Și pentru că documentul avea nevoie chiar de semnătura lui Raed Arafat, președintele Grupului de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, acesta a ieșit public și a spus că este vorba despre un document aflat în lucru.

”Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, și în diferite medii online și de mass media, în care se prevăd măsuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-științific din cadrul  Comitetului Național pentru Situații Speciale (CNSSU) de Urgență. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic și de boli infecțioase. Decizia finală asupra măsurilor se ia la nivelul CNSSU în urma prezentării discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil că unele măsuri să fie luate, amânate sau respinse. (...) Rog populația să nu ia în considerare nimic din ce se publică în spațiul public până nu este adoptat și explicat de autorități. Proiectul răspândit recent este doar un proiect care nu este adoptat și care cu siguranță poate suferi încă multe modificări”, a scris Raed Arafat pe pagina de Facebook.

Acesta este documentul care a bîgat panica în populație
Acesta este documentul care a bîgat panica în populație

A fost sesizat DIICOTcu privire la scurgere de informații

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că se fac cercetări pentru a se vedea cine a transmis acest document și au fost sesizați procurorii de la combaterea criminalității organizate și terorismului.

„Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”

Facem următoarele precizări:

1.Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.

2.NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.

3.Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.

4.La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.

5.Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

6.La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.

7.Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile fac apel la cetățeni să se informeze doar din surse sigure deoarece pe mediile de socializare circulă foarte multe informații nereale care pot induce panică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net