Atenţie, români! Au apărut «escrocii de pandemie»

Ultima actualizare:

    Suspecta care a păcălit pensionarii că dă cu substanţe anti-Covid a fost reţinută
Suspecta care a păcălit pensionarii că dă cu substanţe anti-Covid a fost reţinută

Feriţi-vă de coronavirus, dar şi de persoanele dubioase care profită de epidemie.

 Pericolul este atât de mare încât primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, şi Prefectura Caraş-Severin au lansat avertismente publice. În Bucureşti au fost prinşi deja primii ”oameni de bine”.

  • Bucureşti. Două femei sunt cercetate de procurorii bucureşteni, după ce au intrat într-o locuinţă, pretextând că vor să dezinfecteze apartamentul. Purtând măşti şi mănuşi chirurgicale au mers la locuinţa unei persoane în vârstă de 86 de ani din Bucureşti, i-au prezentat acesteia legitimaţia unei alte persoane şi au zis că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul cu o substanţă împotriva coronavirusului. Una dintre femei a încercat să-i distragă atenţia persoanei vătămate şi purta cu aceasta o conversaţie în sufragerie, în timp ce cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată “Igienol”. Ea a pătruns în toate încăperile cu intenţia de a fura diverse lucruri. O vecină a aflat şi a sesizat poliţiştii. Cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii Secţiei 12.
  • Caraş-Severin. Prefectura judeţului Caraş-Severin a anunţat oficial că în judeţ au apărut persoane care intră în locuinţele oamenilor dându-se drept medici. Aceştia vin să recol­teze probe pentru testarea infecţiei cu coronavirus sau spun că sunt angajaţi ai firmelor de dezinsecţie sau deratizare, cu scopul de a pă­căli oamenii şi de a-i jefui. 
  • Timiş. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, semnalează că odată cu cetăţenii oneşti veniţi în ţară de frica bolii din diaspora, au apărut şi infractori şcoliţi în rele pe meleaguri străine. ”Vă semnalez, păziţi-vă, oameni buni! Au venit în ţară, alături de compatrioţi de-ai noştri, demni de tot respectul, şi indivizi care nu sunt demni de acest respect. Au venit inşi care nu s-au ocupat cu lucruri legale pe unde au fost şi aici nu au din ce trăi. Azi am văzut din maşină trei şi sunt convins că nu mă înşel”, a declarat edilul într-o conferinţă de presă. 
image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net