Atenţie, români! Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri şi trecători montane

Ultima actualizare:

    Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri şi trecători montaneFOTO: adevarul.ro
Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri şi trecători montaneFOTO: adevarul.ro

Românii care vor să meargă în vacanțe în Bulgaria sau să tranziteze această țară vor fi nevoiţi să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor şi trecătorilor montane. Însă nu a fost stabilit cât şi nici porţiunile pentru care se vor încasa banii.

Dacă vreți să mergeți cu mașina în Bulgaria sau spre Grecia și Turcia, informați-vă ce taxe trebuie să plătiți. Guvernul bulgar a aprobat o Hotărâre prin care se vor taxa trecerile pe poduri, tuneluri și trecători montane.

Încă nu se știe cât de mari vor fi aceste taxe și nici pentru ce porținui vor fi valabile. Aceste amănunte vor fi anunţate de  Agenţia pentru Infrastructură Rutieră, anunţă Sega, citat de Rador.

Acestea sunt prevederile din proiectul propus spre dezbatere publică al Ordonanţei privind condiţiile şi ordinea colectării de taxe pentru folosirea specială a drumurilor republicane, ori a unei părţi a acestora şi pentru folosirea anumitor construcţii pe drumurile republicane, scrie Hotnews.

În proiect se menţionează de asemenea că taxe vor plăti atât conducătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Bulgaria, cât şi cei ai celor înmatriculate în străinătate. Aceştia din urmă vor putea plăti şi în euro.

Nu vor fi taxate mijloacele de transport ale Ministerului bulgar de Interne, Serviciului Naţional de Pază, Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională, forţele armate şi ambulanţele.   

Taxa pentru folosirea specială a drumurilor se va plăti pentru construirea şi exploatarea unor obiective şi suprafeţe comerciale de pe marginea drumului, pentru acordarea de asistenţă rutieră contra cost şi legături rutiere către acestea, pentru instalaţii pentru reclame şi pentru obiective subterane sau supraterane noi sau care au nevoie de reparaţii din aria drumului, cu excepţia celor necesare pentru deservirea acestuia.

Sursa: adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net