Atenție șoferi! Ungurii și-au luat super-radare!

Ultima actualizare:

    Super-radarele vor intra în funcțiune la sfârșitul lunii ianuarie
Super-radarele vor intra în funcțiune la sfârșitul lunii ianuarie

Crezi că dacă ai trecut granița poți să bagi viteză maximă sau să vorbești la telefon în timp ce conduci? Greșești! Poliţia din Ungaria a fost dotată cu radare speciale cu rezoluţie mare care identifică orice abatere de la legislaţia rutieră. Vor fi folosite de la sfârșitul lunii ianuarie.

Şoferii care se deplasează prin Ungaria vor fi nevoiţi să fie prudenți. Poliţia Rutieră din țara vecină a fost dotată cu radare speciale cu rezoluţie mare care identifică orice abatere de la legislaţia rutieră.

Noile dispozitve de urmărire ale poliţiei, care au costat 2,3 milioane de euro,  vor surprinde nu doar vitezomanii, ci şi cei care comit alte abateri în trafic. Noile „TraficPax” nu sunt simple radare, ci aparate de măsură complexe, dotate cu sisteme video de rezoluţie mare din care poliţia a achiziţionat 160 de unităţi mobile şi 365 fixe, scrie adevarul.ro.

Vor putea fi înregistrate, pe lângă depăşirile limitelor de viteză, şi trecerile ilegale de pe o bandă pe alta sau utilizarea neregulamentară a benzilor de autobuze sau a pistelor de bicilete.

Vor fi depistaţi şi şoferii care vorbesc cu mobilul în mână în timp ce conduc sau nu poartă centura de siguranţă. În acelaşi timp aparatele pot obţine date în timp real legate de identitatea maşinii, de plata taxelor de drum.

Aparatul va oferi informaţii poliţiştilor dacă un conducător auto nu a plătit alte amenzi contavenţionale.

Noua dotare a Poliției Rutiere vor intra în funcţiune la sfârşitul lunii ianuarie şi vor fi amplasate pe toate drumurile şi autostrăzile Ungariei.

Amenzile de circulaţie în Ungaria sunt la nivelul celor din România și se aplică pe loc.

Click! spune

Din 7 noiembrie 2014, a intrat în vigoare o reglementare U.E. prin care şoferii cu amenzi vor intra într-o bază de date, ei putând să fie opriţi apoi pentru amenzi neplătite.

Cei care vorbesc la mobil la volan plătesc între 36 de euro (în mediul urban) şi 72 de euro (pe autostradă), pentru lipsa centurii sunt amenzile sunt de trei nivele, între 36 şi 108 euro, în funcţie de oraş, drum judeţean sau autostradă.

Pentru depăşire neregulementară se plăteşte 44 de euro, la fel şi pentru staţionare sau oprire pe loc interzis sau în cele rezervate mijloacelor de transport.

Neacordarea de prioritate se pedepseşte cu 60 de euro.

Pentru conducerea cu acte expirate cu mai puţin de trei luni este de 90 de euro, apoi sumele cresc.

Şoferii care sunt prinişi cu alcoolemie cu o concentraţie de sub 0,30 mg/l (alcool pur în aerul expirat), au de plătit 93 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net