Atenție! Sunt alerte de călătorie în toată Europa

Ultima actualizare:

    Țările din nordul continentului fac controale amănunțite la granițe
Țările din nordul continentului fac controale amănunțite la granițe

Vreți să călătoriți prin Europa? Trebuie să vă informați mai întâi, vă recomandă Ministerul de Externe. Sunt incendii de vegetație în sud și controale severe la granițele din nordul continentului.

Valul de atentate care au lovit mai multe țări din Europa a determinat autoritățile din țările din vestul și nordul continentului să instaureze controale amănunțite la granițe. Așadar, trebuie să aveți actele în regulă și răbdare pentru că ați putea aștepta mai mult decât credeați. În sudul continentului este pârjol: Sunt sute de incendii de vegetație în Spania și Portugalia.

Iată ce vă recomandă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Spania – s-a aprins vegetația

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei, trebuie să aibă în vedere că sunt peste 100 incendii active de vegetație, din care 16 sunt situate în proximitatea unor așezări umane, ce afectează zone din Regiunea Galicia, aflată în Nord-Vestul țării. Valul de incendii s-a soldat, până la acest moment, cu însemnate pagube materiale. Autoritățile au dislocat în zonă efective militare și ale forțelor de protecție civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor. Se recomandă cetățenilor români să evite deplasările în zonele afectate și să respecte strict instrucțiunile autorităților spaniole. În situații deosebite, cetățenii români pot apela telefonul unic de urgență „112”.

Portugalia - incendii de pădure

În toată Portugalia, se înregistrează incendii de vegetaţie uscată şi de pădure. Focul se extinde pe zone limitate ca întindere, dar sunt dispuse pe întreg teritoriul ţării, cele mai multe în regiunile din Nord şi Centru, informează MAE. Autorităţile centrale şi locale portugheze, pompierii, Garda Naţională Republicană, forţele poliţieneşti, precum şi utilaje de teren şi mijloace aeriene au fost mobilizate pentru stingerea şi blocarea extinderii incendiilor. Se recomandă evitarea deplasărilor în zonele afectate şi să se respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor portugheze. În situaţii speciale de urgenţă, autorităţile portugheze de protecţie civilă pot fi apelate la numărul de telefon de tip „helpline” +351926768743, precum şi la telefonul unic de urgenţă „112”.

Regatul Norvegiei - controale la frontiere

Românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei trebuie să se înarmeze cu calm și răbdare. Autoritățile au luat decizia de a prelungi până la 11 mai 2018, a controalelor pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania și Suedia. În aceste condiții, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferry-boat) trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Autoritățile norvegiene au în vedere extinderea controlului la frontiera națională și pentru persoanele care călătoresc pe rutele terestre (rutiere și feroviare) și aeriene din spațiul Schengen, dacă situația de securitate o va impune.

Franța – verificări la graniță

În Republica Franceză, autoritățile locale vor menţine până la 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, făcând cunoscută “persistenţa” ameninţării teroriste. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Paris: +33680713729.

Danemarca și Germania – prelungirea controalelor

Pe teritoriul Regatului Danemarcei și al Germaniei a fost luată decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germană până la data de 12 mai 2018. Toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferry-boat) și terestre (rutiere și feroviare) dinspre Germania în Danemarca, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Din cauza controalelor amănunțite, sunt posibile întârzieri ale mijloanelor de transport.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net