Aţi promis, v-am votat. Să vă vedem la treabă!

Ultima actualizare:

    Doctorul Oprescu  vrea să “vindece”  Bucureştiul de  toate bolile
Doctorul Oprescu vrea să “vindece” Bucureştiul de toate bolile

Sorin Oprescu, Andrei Chiliman, Neculai Onţanu, Robert Negoiţă, Cristian Popescu, Marian Vanghelie şi Rareş Mănescu. De ei se leagă în următorii 4 ani speranţele bucureştenilor pentru ca oraşul lor să scape de gropi, ţevile să nu mai pocnească precum nucile, transportul în comun să fie civilizat iar în domeniul construcţiilor să nu mai fie haos. Click! vă prezintă principalele proiecte ale fiecăruia.

Sorin Oprescu este încă patru ani cel mai puternic om din Bucureşti.

Spre deosebire de precedentul mandat, de data aceasta are de partea sa şi „Parlamentul" Capitalei, Consiliul General.

Toată lumea aşteaptă să vadă cum îşi va realiza primarul celebra sa „autostradă suspendată" care, în ultima fază aprobată, ar trebui să treacă pe sub parcul şi lacul Herăstrău.

Printre principalele proiecte ale doctorului se numără amenajarea a opt parcări sub- şi supraterane în mai multe zone foarte circulate ale oraşului, cum ar fi Piaţa Alba Iulia, Gara de Nord şi Piaţa Dorobanţi.

De asemenea, Oprescu promite în sfârşit finalizarea parcărilor de la intrările în oraş, care să permită şoferilor abandonarea în condiţii de siguranţă a autovehiculelor şi folosirea mijloacelor de transport în comun.

Primele locaţii luate în calcul vizează intrările în Capitală din cartierele Băneasa, Militari şi Berceni.

Vor fi supralărgite mai multe artere foarte circulate şi care în prezent sunt blocate de trafic.

Printre ele, str. Fabrica de Glucoză, Bd. Dimitrie Pompei şi Şos. Gheorghe Ionescu-Siseşti.

Va fi amenajată o nouă intrare în Bucureşti dinspre Autostrada Soarelui, pe Bd. Vasile Rebreanu, şi alta dinspre Autostrada Bucureşti-Piteşti, pe relaţia Ciurel-Splaiul Independenţei.

Rentabilizarea RADET şi a RATB prin transformarea în societăţi cu participarea unor investitori serioşi şi aprobarea unui nou plan urbanistic al Bucureştiului, care să permită dezvoltarea pe înălţime a oraşului sau protejarea unor zone istorice, toate sunt alte planuri ale lui Oprescu.

Andrei ChilimanSectorul 1

Reabilitarea termică a caselor, nu doar a blocurilor, e una dintre promisiunile-bombă ale primarului Andrei Chiliman, reales în fruntea sectorului.

Edilul a anunţat că, în 2016, zona pe care o păstoreşte va deveni prima comunitate eficientă energetic unde „iarna va fi ca vara".

Se va merge pe încurajarea montării de panouri solare sau cu celule voltaice şi a pompelor de căldură.

Alt proiect vizează reglementarea în sens unic a tuturor străzilor.

Neculai OnţanuSectorul 2

Prima comunitate din România cu blocurile reabilitate termic.

simeon stalpnicul png

Acesta este unul dintre visurile noului şi totodată vechiului edil de la sectorul 2.

Construcţia a 3.500 de apartamente, amenajarea a 10.000 de locuri de parcare şi modernizarea tuturor străzilor din sector sunt alte proiecte ale lui Neculai Onţanu.

„Un sector în care pe nici o stradă să nu fie probleme cu reţelele edilitare" este un alt angajament al primarului de la sectorul 2.

Robert NegoiţăSectorul 3

Noul primar din sectorul 3 vrea şi el reabilitarea termică a tuturor blocurilor, dar plusează cu reamenjarea peisagistică a întregii zone adiacente, de la străzi la parcuri.

simeon stalpnicul png

Un nou spital generalist, preluarea la Primărie a serviciului de salubrizare şi construcţia a 4.000 de locuinţe cu una sau două camere sunt alte proiecte ale lui Robert Negoiţă.

Mai mult, el anunţă că locuitorii sectorului 3 nu vor mai plăti nimic pentru ridicarea gunoiului.

Cristian Popescu PiedoneSectorul 4

Piedone vrea să fie primul edil care rezolvă problema staţionării maşinilor.

simeon stalpnicul png

Pentru asta, vrea să construiască 6 parcări supraterane în zonele Big Berceni, Berceni-Olteniţei, Piaţa Berceni, Piaţa Reşiţa, Piaţa Progresul sau Palatul Copiilor.

Alte 10.000 de locuri vor fi amenajate în zonele dintre blocuri. Modernizarea pieţelor Progresul şi Apărătorii Patriei şi rezolvarea problemei câinilor vagabonzi sunt alte două lucruri pe care le promite.

Daniel Marian Vanghelie Sectorul 5

Refacerea completă a 160 de străzi în doar două luni e una dintre principalele promisiuni ale lui Vanghelie.

simeon stalpnicul png

Un program social fără precedent, care prevede asigurarea unei „rente" lunare de 100 de lei pentru 5.000 de pensionari e un alt lucru pe care edilul acestei zone a Capitalei trebuie să îl pună în practică.

Reabilitarea termică în doi ani a tuturor blocurilor, inclusiv a ghetourilor din Rahova şi Ferentari, este o altă promisiune a lui Vanghelie.

Rareş MănescuSectorul 6

Un program special pentru siguranţa copiilor, rezolvarea problemei câinilor vagabonzi şi construcţia unui spital la intersecţia Bd. Vasile Milea cu Bd. Iuliu Maniu sunt câteva dintre principalele proiecte aşteptate de la noul primar al acestei zone.

simeon stalpnicul png

Rezolvarea ambuteiajelor de pe marile artere din sector şi crearea de locuri de muncă printr-un program special sunt alte două visuri pe care Rareş Mănescu vrea să le transpună în realitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net