Au adus marea la munte

Ultima actualizare:

    Un colţ de rai pentru  cei dornici de relaxare
Un colţ de rai pentru cei dornici de relaxare

Îndrăgostiţi şi de aerul tare al muntelui, şi de atingerea fină a nisipului! Doi tineri absolvenţi ai facultăţii de Medicină şi Farmacie, soţ şi soţie, au ales să parieze pe turism. Ei au ridicat o pensiune şi au amenajat, la poalele Munţilor Pădurea Craiului (Bihor), o plajă cu nisip alb între stânci şi peşteri.

Idee câştigătoare! În urmă cu doi ani, Sebastian şi Geta Lascu, absolvenţi de Medicină, au decis să investească în turism. Astfel, pe defileul Crişului Repede, într-o superbă zonă montană, cei doi au ridicat o pensiune cu fonduri europene. “Proiectele europene au fost o oportunitate bună pentru tineri”, explică Sebastian. 

Aşa arată, văzută  de sus, pensiunea  din Şuncuiuş
Aşa arată, văzută de sus, pensiunea din Şuncuiuş

Pensiunea se află în comuna Şuncuiuş, la 60 de kilometri de Oradea, scrie adevarul.ro. Valoarea proiectului a fost de 100.000 de euro, sumă din care 20.000 de mii de euro a fost contribuţia personală.

“Sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă munte şi natură. În 2016 am accesat fonduri europene şi am construit această pensiune. Plaja am gândit-o ca pe un loc de relaxare. M-am gândit să atragem în zonă turişti pe care putem să-i învăţăm cu stânca şi cu traseele montane. Să încercăm să-i scoatem din confortul oraşului şi să le dăm o alternativă pentru petrecerea timpului liber”, adaugă stomatologul.

Turiştii care trec pragul pensiunii au la dispoziţie diverse variante, de la rafting pe Crişul Repede până la incursiuni în peşterile din jur. Totodată, ei se pot bronza pe plaja de la baza muntelui.

 Sebastian şi Geta  Lascu, proprietarii  oazei din munţi
Sebastian şi Geta Lascu, proprietarii oazei din munţi

“Cereri de la turişti sunt. Mult peste ceea ce putem noi să oferim. Poţi paria pe turism, dar trebuie fie o zonă cu potenţial. În astfel de zone, turismul se poate dezvolta mult. Pentru noi, cea mai grea parte este cea cu restaurantul. Vin mulţi turişti de o zi pentru mâncare şi facem cu greu faţă cererilor. Este complicat cu personalul, dar încetul cu încetul încercăm să remediem problemele. La cum arată ţara noastră, capacitatea de dezvoltare pe partea de turism este extraordinară”, crede medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net