UPDATE Au căutat toată noaptea un avion prăbușit

Ultima actualizare:

    Zeci de oameni au fost mobilizați pentru căutarea avionului care s-ar fi prăbușitForo: ziarulevenimentul.ro
Zeci de oameni au fost mobilizați pentru căutarea avionului care s-ar fi prăbușitForo: ziarulevenimentul.ro

A fost cod roșu de alertă în noaptea de joi spre vineri, în Iași. Mai multe echipaje ISU, dar şi ambulanţe SMURD au fost trimise în zona localităţilor Prisecani-Osoi, la aproximativ 20 de kilometri de Iaşi, în urma unui apel la 112 prin care se anunţa prăbuşirea unui avion, scrie news.ro. În final, s-a dovedit a fi alarmă falsă.

UPDATE. Bărbatul din judeţul Iaşi care a sunat la 112 şi a anunţat că un avion s-ar fi prăbuşit în zona localităţilor Prisecani-Osoi a fost amendat cu 1.000 de lei, potrivit news.ro. El este originar din comuna Măcăreşti, comuna Prisecani. Angajaţi ISU dar şi poliţişti au discutat cu el, inclusiv după momentul apelului la 112, bărbatul susţinând în continuare că a văzut un avion în flăcări, care zbura la joasă înălţime. Autorităţile spun că la ora respectivă, prin zonă a trecut o aeronavă, care a aterizat în condiţii normale pe aeroportul din Iaşi şi că bărbatul ar fi fost indus în eroare de luminile de semnalizare ale avionului pe timp de noapte.

Apelul la 112 a fost primit la ora 22.45, iar imediat autorităţile au intrat în alertă. Mai multe echipaje de pompieri, dar şi ambulanţe SMURD au fost trimise în zonă, însă la o oră de la primirea apelului, încă nu se confirmase că s-ar fi produs un accident aviatic.

Purtătorul de cuvânt ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat că se fac căutări pe câmp, fiind mobilizate forţe importante în operaţiune.

Angajaţii ISU au fost chemaţi de acasă pentru a pleca în misiune. Reprezentanţii ISU au luat legătura şi cu şefii aeroportului ieşean, însă nu a fost semnalată dispariţia de pe radar a vreunei aeronave.

Prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a declarat că persoana care a sunat la 112 a spus că a văzut un avion in flăcări, la distanţă mare de locul în care se află.

Prefectul a precizat că imediat după primirea apelului s-a declanşat cod roşu de intervenţie.

Poliţia de Frontieră Iaşi a luat legătura cu omologii din Republica Moldova, pentru că distanţa faţă de graniţă nu este mare.

Autorităţile ieşene afirmă că au luat  legătura şi cu Romatsa, care nu confirmă prăbuşirea unui avion.

Poliţiştii s-au deplasat totuşi la domiciliul celui care a sunat la 112, bărbatul indicându-le zona în care a obervat avionul în flăcări.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net