Arestaţi pentru luare de mită, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Virgil Baciu, şi Camelia Andruşcenco, fost consilier al ministrului de Interne, urma să primească aproape un milion de lei noi, pentru a grăbi acordarea despăgubirilor pentru mai multe hectare de pământ din Capitală.


Ieri, cei doi au fost aduşi încătuşaţi în boxa acuzaţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au cerut eliberarea. Avocatul lui Virgil Baciu a spus că acest dosar nu trebuia trimis direct la Curtea de Apel, întrucât clientul său nu îşi exercita meseria de avocat în momentul în care a fost reţinut.

În plus, fostul preşedinte de la "Restituirea Proprietăţilor" a încercat să se apere, spunând că nu a pretins niciodată nimănui nimic.

"Nu există nici o probă că am cerut ceva, pentru că nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu poate exista vreo probă pentru ceva ce nu există. Nu mi-am folosit funcţia în nici un fel", a spus Baciu.

Cu lacrimi în ochi, celălalt inculpat, Camelia Andruşcenco, le-a cerut judecătorilor să o lase în libertate, mai ales că ea şi-a recunoscut vina şi are probleme medicale.

"Am un băiat minor, de numai 17 ani, care acum stă singur, pentru că după o căsnicie frumoasă de 30 de ani, soţul ne-a părăsit şi am divorţat", a mai spus femeia.

 
 
Loading...