Au construit o mănăstire peste mormântul fiului lor

Ultima actualizare:

    Mănăstirea “Sfântul Apostol Andrei-Bogdana” a fost construită în memoria unui adolescent care a sfârşit tragic
Mănăstirea “Sfântul Apostol Andrei-Bogdana” a fost construită în memoria unui adolescent care a sfârşit tragic

Când le auzi pentru prima oară povestea, ai senzaţia că e o legendă. Că nimeni nu putea îndura o astfel de suferinţă. Şi totuşi, este drama unei familii din Baia Mare. Oameni bogaţi şi foarte credincioşi, soţii Rusu au decis să construiască o mănăstire în memoria fiului care a avut parte de o moarte subită, după care l-au îngropat la temelia lăcaşului.

Credinţa le-a dat putere soţilor Mircea şi Doina Rusu, în 1996, atunci când şi-au găsit copilul de 14 ani mort în cadă, aparent total inexplicabil. Bogdan era lumina ochilor pentru ei, un băieţel foarte deştept şi înzestrat pentru studiul limbilor străine. Nenorocirea care le-a dat toată viaţa peste cap i-a făcut să ia o decizie fără precedent în România. Cei doi părinţi îndureraţi nu doar că şi-au dedicat toată viaţa actelor de caritate, ci şi-au dorit să construiască, din banii lor, o mănăstire, la temelia căreia să-şi îngroape fiul pe care l-au iubit atât de mult. 

simeon stalpnicul png

“Lumea nu ştie adevărul, s-a vorbit mult şi fără noimă. Pe 30 noiembrie 1996, seara, eram acasă la noi, în Baia Mare, locuiam pe strada «Lăcătuş». Lângă bucătărie, la 20 cm, era baia cu o cadă de dimensiuni nu prea mari. Eu şi soţia am făcut baie la ora 19.00, după care am discutat multe, ne gândeam unde să-l dăm pe Bogdan  la şcoală, termina clasa a VII-a, ştia patru limbi străine, colabora cu televiziunile, efectua traduceri. Copilul a intrat în baie. Am simţit la un moment dat că trebuie să merg până acolo. Nu ştiu de ce... Şi când am intrat, stupoare. Bogdan era întins pe spate, cu capul băgat în apă. N-am reuşit să fac nimic, oricât am încercat! Bogdan era mort!  Au sosit poliţia, procuratura, salvarea etc. Nimic nu s-a mai putut face! Am aflat a doua zi ce se petrecuse. Ne-au sosit şi rezultatele de la autopsie. Ce se întâmplase de fapt? El venea din Egipt, unde făcuse scufundări la mari adâncimi. Îmi spunea că înoată, dar nu are volum destul de mare în plămâni. Voia să exerseze. I s-a făcut rău, s-a sufocat şi-n cele din urmă a murit!”, ne-a povestit, plin de tristeţe, Mircea Rusu, tatăl copilului.

Bărbatul este  un sculptor foarte apreciat în România, care a avut mereu o situaţie financiară înfloritoare, aşa că a luat decizia de a ridica o mănăstire exact într-un loc foarte iubit de Bogdan, un platou de lângă Baia Mare, cu un cadru natural impresionant. ”Fiul nostru a fost înmormântat în locul unde s-a pus piatra de temelie a mănăstirii şi unde acum este lăcaşul de cult, după ce s-a făcut o groapă provizorie şi peste mormânt s-a pus beton, pentru că urma să fie mutat în cavou”, ne-a mai spus Mircea Rusu.  Mănăstirea “Sfântul Apostol Andrei-Bogdana” a devenit ulterior loc de pelerinaj şi, an de an, credincioşii vin nu doar ca să se roage pentru binele lor, ci şi pentru odihna veşnică a lui Bogdan. 

De curând, o altă dramă a îndoliat familia Rusu. Mama lui Bogdan, Doina Rusu, a avut parte de o moarte subită, la doar 40 de zile după ce a aflat că este bolnavă. ”După 20 de ani, Doina se întoarce la Bogdan, lângă care a dorit să fie şi lângă care va fi îngropată”, a fost mesajul transmis de familie în memoria ei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net