Tablouri inedite, create de elevii din Galați! Picturile au elemente în mişcare

Ultima actualizare:

Inedit! Două grupuri de elevi din Galaţi şi-au folosit din plin imaginaţia şi au realizat lucrări de artă spectaculoase, în singurul proiect din România care reuneşte ateliere de pictură, de lucru manual şi de tehnologie.

Rezultatul muncii lor? Tablouri cinetice, adică picturi cu elemente în mişcare. În acest proiect participă cercul de pictură de la Palatul Copiilor, coordonat de profesoara Mihaela Brumar, şi elevii şcolilor din satele Independenţa şi Hanu Conachi, coordonaţi de profesorul Laurenţiu Iorga.

O echipă de elevi a realizat mai multe picturi, imaginându-şi o călătorie în Univers.

O altă echipă a creat construcţii geometrice, care au fost integrate în lucrările artistice ale colegilor lor. Practic, construcţiile realizate de micii artişti presupun trei planuri, scrie “Weekend Adevărul”. Primul, unul bidimensional, care e specific picturii.

În al doilea sunt amplasate modulele tridimensionale susţinute de axuri, iar mişcarea de rotaţie e transmisă din al treilea plan, din spate, unde sunt amplasate motoraşele şi bateriile.

La final, copiii au observat cum s-au modificat propriile lucrări, în special după ce s-au introdus formele spaţiale. De asemenea, sunt vizibile şi efectele optice ale culorilor în mişcarea de rotaţie cu diferite viteze. 

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net