Au crescut amenzile, dar lor nu le pasă

Ultima actualizare:

    Au trecut de-a valma pe roşu.  Amenzile pe care le meritau  sunt cuprinse între  870 şi 1.160 de lei. Inclusiv  reţinerea carnetului Fotografii: Dorin Constanda
Au trecut de-a valma pe roşu. Amenzile pe care le meritau sunt cuprinse între 870 şi 1.160 de lei. Inclusiv reţinerea carnetului Fotografii: Dorin Constanda

1 februarie nu a venit doar cu majorarea salariului minim pe economie, de la 1.250 de lei la 1.450 de lei, ci şi cu creşterea amenzilor de circulaţie. Un punct de sancţiune este acum 145 de lei. Cu toate acestea, şoferii nu ţin cont de nici o regulă.

Cine crede că amenzile mari îi potolesc pe şoferi se înşală amarnic. Reporterii Click! s-au postat, ieri, în intersecţia Barbu Văcărescu cu Şos. Fabrica de Glucoză, din Capitală, şi au urmărit traficul. A fost mai ceva ca-n junglă! În nici cinci minute, au reuşit să fotografieze mai mulţi şoferi care au depăşit coloana la semafor pe linia de tramvai, pe ambele sensuri. Maşina de pompieri nu avea pe unde să treacă şi a fost nevoită să o ia pe contrasens. Cum s-a dat verde, au început claxoanele. Grăbiţii nu au luat în considerare nici că s-a schimbat culoarea semaforului şi au trecut pe roşu în grup. Despre vorbitul la telefon şi nepurtatul centurii de siguranţă nici nu mai vorbim. Este deja sport naţional în rândul conducătorilor-auto. Aproape că nu am văzut unul care să nu fi stat cu aparatul la ureche. Ba unii chiar scriau mesaje în timp ce conduceau. În zona străzii Doamna Ghica, trei maşini erau parcate pe trecerea de pietoni. 


    Acest şofer a lăsat maşina  pe „zebră”  ca să meargă la  magazin. Amenda meritată  ar fi fost de 580 de lei
Acest şofer a lăsat maşina pe „zebră” ca să meargă la magazin. Amenda meritată ar fi fost de 580 de lei

Poliţiştii de la Brigada Rutieră organizează frecvent filtre şi îi sancţionează pe şoferii indisciplinaţi. În plus, ies pe teren cu maşini neinscripţionate şi supraveghează circulaţia din mers. 


    Au depăşit coloana de maşini  la semafor pe linia de tramvai.  Puteau fi amendaţi cu sume  cuprinse între 580 şi 725 de lei, plus reţinerea permisului
Au depăşit coloana de maşini la semafor pe linia de tramvai. Puteau fi amendaţi cu sume cuprinse între 580 şi 725 de lei, plus reţinerea permisului

Mulţi au fost amendaţi, însă, asta nu-i sperie. Nici măcar faptul că de la 1 februarie punctul de amendă a crescut de la 125 la 145 de lei. Astfel că cea mai mică contravenţie este acum de 290 de lei, iar cea mai mare ajunge la 2.900 de lei. 


    Şoferul din imagine  vorbea la telefon.  Amenda pentru el putea fi  între 290 lei şi 435 de lei
Şoferul din imagine vorbea la telefon. Amenda pentru el putea fi între 290 lei şi 435 de lei

«Aglomeraţia ne împiedică să circulăm regulamentar»

George Lenţu, 42 de ani, şofer profesionist:

simeon stalpnicul png

”Amenzile mai mari nu ne fac neapărat să respectăm regulile de circulaţie. Este aglomerat şi mai încălcăm, dar eu, unul, încerc să nu întrec prea mult limita”. 

Adi Nicolau, 39 de ani, liber profesionist:

simeon stalpnicul png

”Mă feresc cât pot de amenzi şi încerc să respect cât se poate regulile. Recunosc, însă, că nu port centura de siguranţă, pentru că mă dau jos des din maşină”.

Mihai Jitaru, 23 de ani, şofer:

simeon stalpnicul png

”Uneori depăşesc viteza impusă de Codul Rutier, mai vorbesc la telefon. Dar nu cred că majorarea amenzilor îi va face pe şoferi să fie mai disciplinaţi”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net