Au deschis o măcelărie cu reţetele găsite în podul casei

Ultima actualizare:

    Irinel Columbeanu, client fidel,  încadrat de Adriana şi Cristi  Puşcoiu, proprietarii carmangerieiFoto: adevarul.ro
Irinel Columbeanu, client fidel, încadrat de Adriana şi Cristi Puşcoiu, proprietarii carmangerieiFoto: adevarul.ro

Poftiţi la delicatese! La jumătatea drumului dintre Focşani şi Râmnicu Sărat, în comuna vrânceană Dumbrăveni, funcţionează nu de mult timp o carmangerie decupată parcă din vremurile de altădată. Aici, în perioada interbelică, un bătrân măcelar, nea Gică, era căutat pentru produsele sale din carne şi pentru meşteşugul său în prepararea acestora.

De nea Gică nu şi-ar mai fi amintit nimeni, dacă nepoţii săi n-ar fi găsit în podul casei bătrâneşti un caiet cu reţete în stil românesc! Doar câţiva bătrâni povestesc că măcelăria lui nea Gică era foarte căutată, până când comuniştii au venit la putere şi i-au închis afacerea.Caietul cu reţete găsit printre vechituri s-a transformat într-o adevărată comoară pentru urmaşii negustorului, care au decis să reînvie tradiţia. Peste drum de vechea măcelărie, nepoţii au construit o casă în stil tradiţional şi au deschis în urmă cu doi ani o carmangerie pe care au botezat-o “La Nea Gică meşteşugul merge mai departe”, în numele bunicului.“Străbunicul meu a avut o carmangerie şi făcea produse tradiţionale. Tata a moştenit acest talent de la el şi am început o afacere de care suntem tare mândri acum”, povesteşte însufleţit Gabriel Puşcoiu (29 de ani), care administrează carmangeria.

Nu şi-au făcut reclamă, dar lumea a aflat repede despre prăvălie, pentru că produsele scoase la vânzare timp de trei zile pe săptămână, joia, vinerea şi sâmbăta, sunt la mare căutare. Lunea, marţea şi miercurea, întreaga familie (formată din tată, mamă, fiu şi viitoarea lui soţie) munceşte la tranşat, preparat, umplut cârnaţi şi afumat, scrie adevarul.ro. Clienţii calcă mereu pragul magazinului, mai ales că totul este natural, fără conservanţi şi aditivi, după cum se laudă urmaşii lui nea Gică. Iar preţurile sunt mai mici decât cele ale altor produse similare.“Luăm carnea, o tranşăm, o punem la mirodenii, apoi o afumăm. Facem cârnaţi, costiţă afumată, muşchi afumat, cotlet. Totul este natural, nu intervenim cu nimic, pentru că aşa scrie în caietul bunicului. Avem o gamă largă de produse tradiţionale româneşti”, explică şi Cristi Puşcoiu, capul familiei.Responsabilă de relaţia cu clienţii este soţia lui Cristi, Adriana, care îşi întâmpină oaspeţii cu zâmbetul pe buze. Clienţii magazinului sunt din Vrancea, din Buzău şi din Bucureşti, dar cumpără de aici şi cei aflaţi în tranzit pe E 85. Cel mai cunoscut client este Irinel Columbeanu, care se deplasează lunar la Dumbrăveni pentru a se aproviziona cu produse de la carmangerie.


    Fotografia lui nea Gică nu  lipseşte de pe firma măcelărieiFoto: adevarul.ro
Fotografia lui nea Gică nu lipseşte de pe firma măcelărieiFoto: adevarul.ro

Cârnaţii, între 18 şi 24 de lei/kg

Porcii sunt cumpăraţi vii, doar din locuri certificate, iar în micul abator sunt sacrificaţi şi preparaţi până la produsul finit. Un kilogram de cârnaţi costă între 18 şi 24 de lei, pastrama se vinde cu 29 de lei, iar kaiserul - cu 23 de lei. Carnea proaspătă se vinde cu 15-16 lei kilogramul.


    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net