Au devastat spitalul bucată cu bucată

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă anul trecut încă mai funcţiona, acum e o ruină. Fostul Spital "Scarlat Longhin" a fost descompus bucată cu bucată de hoţii de fier vechi. Acum, ţiganii mai adună cărămizile şi lemnele, ferindu-se tot timpul să nu cadă tencuiala peste ei.

De cum urci dealul care duce către fosta unitate sanitară, auzi bubuituri puternice. Ajungi în faţa clădirii şi văzând cum arată, te duci cu gândul că înăuntru muncitorii lucrează la demolarea spitalului.

Dar surpriză! Pe o spărtură se iveşte un cap tuciuriu care, după ce aruncă o privire de ansamblu, îşi vede în continuare de treaba lui. Poc, buf!!! Te apropii cu teamă, de frică să nu-ţi iei un fier în cap, în cazul în care se consideră deranjat de prezenţa ta.

Oamenii vin să ia cărămizi sau lemne tot timpul zilei

simeon stalpnicul png

Care fier? De jur-împrejur, numai lemne şi cărămizi. Metalul a fost de mult furat şi vândut. În interior, o femeie se luptă cu câteva stinghii. "Ce vreţi? Iar ne faceţi poze? Luăm şi noi nişte lemne s-avem ce pune pe foc la iarnă", spune Maria, fără să se ferească.

"Dar fier nu luaţi?", întrebăm noi. "Care fier, domniţă? Ăla nu mai e demult... Tot s-a dus. Am apucat şi noi ceva- ceva, dar prea puţin", vine răspunsul imediat. De patru luni, de când nu mai este păzită, clădirea a devenit o ruină. Hoţii au devastat-o.

Clinica medicală a fost retrocedată

Spitalul " Scarlat Longhin" a fost retrocedat în două etape. În noiembrie 2006, câteva corpuri din spital şi terenul aferent (10.000 mp) au fost retrocedate moştenitorilor familiei Mociorniţă.

Cine îndrăzneşte să intre riscă să-i cadă zidul în cap

simeon stalpnicul png

La pachet cu spitalul a venit un teren de 10.000 mp. În februarie 2007, au fost retrocedate celelalte corpuri ale spitalului, plus terenul de circa 6.000 mp, către Manolescu Ioan Emanoil.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net