Momente de coşmar pentru o familie din Gorj! Aceasta a fost blocată sâmbătă în Vama Nădlac, timp de 15 ore, cu o persoană decedată în mașină. Dumitru Cârstoc (58 de ani), din comuna Crasna, bolnav de cancer în ultima fază, a murit în drum spre casă. Poliţiştii români de frontieră nu le-au dat voie rudelor să intre cu mortul în ţară, fără o serie de acte necesare în asemenea situații.


Dumitru Cârstoc se afla de trei luni în Germania, la fiica sa, care l-a internat într-un spital de acolo, dar starea lui s-a agravat. Pentru ca bărbatul să nu moară departe de casă, medicii germani au rugat familia să-l ridice pe bolnav din spital. Vineri, soţia, fiica şi fratele lui Dumitru Cârstoc au plecat cu pacientul spre casă. Au ajuns în Vama Nădlac sâmbătă dimineață, în jurul orei 9.00. „A fost o coadă imensă şi am aşteptat o oră şi jumătate, timp în care l-am alimentat cu oxigen. În apropiere de vamă sau chiar în vamă nu mai respira“, a povestit Vasile Cârstoc, fratele bărbatului decedat. Angajaţii români de la frontieră le-au cerut rudelor să se întoarcă în Ungaria, la Szeged, pentru efectuarea necropsiei și obținerea unor documente. Membrii familiei au refuzat, solicitând ca autopsia să fie făcută în România. Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, familia trebuia să deţină paşaport mortuar, un document de îmbălsămare şi un certificat de deces eliberat de autorităţile maghiare.

O dată cu trecerea timpului, mirosul din maşină a devenit insuportabil. Alţi călători care au traversat punctul vamal i-au fotografiat pe gorjeni şi au mediatizat cazul, scrie adevarul.ro. Până la urmă, autoritățile române au permis intrarea microbuzului în ţară. „La ora 12.00 noaptea au venit autorităţile sanitare şi au ridicat cadavrul în vederea autopsiei. Era varianta logică şi normală. Am pierdut timp şi nervi pentru o încăpăţânare idioată“, a adăugat fratele bărbatului decedat. 

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

 
 
Loading...