Au ieşit la pescuit pe uliţă

Ultima actualizare:

    Un bărbat din  Vârtoape, surprins  de fotoreporterii  Click! cu plasa  pe viitură (FOTOGRAFII: DORIN CONSTANDA)
Un bărbat din Vârtoape, surprins de fotoreporterii Click! cu plasa pe viitură (FOTOGRAFII: DORIN CONSTANDA)

Râurile au inundat sute de gospodării din sudul ţării. Apele revărsate au venit cu peşte cu tot, iar sătenii nu au stat mult pe gânduri. Au luat minciogurile şi au ieşit la pescuit pe uliţă.

Puhoaiele au năvălit în case, pe câmpuri şi le-a distrus agoniseala de o viaţă. Însă, sinistraţilor din Teleorman parcă nici nu le pasă că au casele, răsadurile şi culturile aproape distruse de torenţii de apă. Zeci de sinistraţi au ieşit cu uneltele de pescuit să adune cât mai mulţi peşte de pe uliţă şi direct din viitură.

Vă vine să credeţi? Când reuşeau să mai ridice un caras din apele tulburi, localnicii se bucurau de captură ca nişte copii. Nu toţi au fost bucuroşi. Câţiva localnici din satul Vârtoape ne-au spus că au suspiciuni că inundaţiile au fost provocate de golirea a două iazuri cu peşte din apropiere. Reporterii Click! au văzut şi alte scene incredibile în satele inundate din sudul ţării. Un bărbat îşi spăla maşina în torenţii revărsaţi pe drum, iar femeile se adunaseră la poartă, la bârfă.

Sătenii şi-au luat minciocurile şi au ieşit la pescuit (capturi: romaniatv.net)

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Avertizare de vreme rea în 14 judeţe

Necazurile nu s-au terminat pentru locuitorii din sudul ţării. Meteorologii au emis „cod galben" de ploi abundente şi vânt turbat pentru 11 judeţe. E „cod galben" până azi, la ora 23.00. Vor fi ploi în averse de 25 -50 l/mp, descărcări electrice şi chiar grindină, iar vântul va avea rafale de 50-60 km/h.

Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin. Cantităţile mari de apă pot provoca inundaţii în opt judeţe. E „cod portocaliu" pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa şi Giurgiu. Avertizarea este valabilă până vineri seara, în jurul orei 18.00.

Bilanţ: 61 de sate inundate şi 4 morţi

Ploile din ultima săptămână au provocat inundaţii în 61 de sate din sudul ţării. Cele mai afectate au fost 25 de localităţi din judeţele Giurgiu şi Teleorman. Autorităţile au anunţat patru decese prin înec şi cel puţin 5.000 de hectare de culturi inundate. În Argeş, raportul oficial anunţă că râurile au năvălit în 26 de localităţi, 10 locuinţe avariate, gospodării sub ape.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net