Au inceput inundațiile. Mobilizare de forțe în Prahova unde un dig stă să se rupă iar apele amenință să inunde o groapă de gunoi

Ultima actualizare:

    Digul de la fosta groapă de gunoi a fost rupt de Râul Teleajen pe o lungime de 70 de metriFoto: observatorulph.ro
Digul de la fosta groapă de gunoi a fost rupt de Râul Teleajen pe o lungime de 70 de metriFoto: observatorulph.ro

Capriciile vremii au adus precipitații abundente și multe râuri din România au început să creeze probleme autorităților. În Prahova, este cea mai mare mobilizare de forțe după ce râul Teleajen a rupt deja un dig din apropierea Ploieștiului. Dacă acesta ar ceda de tot, apele, ar pătrunde în fosta groapă de gunoi și s-ar produce o adevărată catastrofă ecologică.

Potrivit observatorulph.ro, alerta a fost dată încă de duminică seara, când zeci de pompieri, ajutați de echipe de la Ministerul Apărării Naționale, au intervenit pentru a încerca să stabilizeze porțiunea afectată de ploi. Au pus saci cu nisip în zona în care apa a săpat în dig, iar autoritățile iau în calcul să devieze cursul râului de teama unei poluări masive. Cu toate eforturile, după 12 ore, digul de pe râul Teleajen, din zona fostei rampe de deșeuri din Ploiești, s-a surpat pe o porțiune de  peste 70 de metri.

Râul Teleajen amenință să provoace un dezastru ecologic

”La ora actuală, nivelul şi debitul râului Teleajen au scăzut, iar, în acest context, s-a decis realizarea a două canale pentru devierea apei. Lucrarea respectivă este una provizorie, menită să susțină digul până la primăvară, când vom începe un amplu proiect de consolidare. Încă de sâmbătă seară, când am fost alertaţi cu privire la această problemă, am colaborat direct cu specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, ai Administrației Naționale Apele Române, sucursala Prahova şi Instituţia Prefectului – județul Prahova, în vederea stabilirii rapid a unor măsuri esențiale, pentru a se menţine în siguranță municipiul Ploiești. Zona respectivă va fi atent monitorizată în continuare ”a declarat pentru sursa citată primarul Andrei Liviu Volosevici. În zona digului de pe râul Teleajen, au fost deja transportate 16 dale în greutate de 6 tone fiecare, în vedere consolidării peretelui afectat.

Citiți și

Furtunile din România, provocate de ruși! Ioan Mircea Pașcu: „Pe toate stadioanele de la ei este soare”

România, sub ape. Sute de localități inundate. La Petroșani e prăpăd

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net