Au închis școala după ce i-a căzut tavanul în cap profei de Română

Ultima actualizare:

    FOTO: glasul-hd.ro
FOTO: glasul-hd.ro

Se putea produce o tragedie. O profesoară de Română, de la Școala nr. 6, din Deva s-a trezit cu o bucată de tavan în cap, în timp ce preda elevilor din clasa a V-a. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Școala nr. 6, din municipiul Deva, din cartierul Micro 15, este închisă, după ce, marți (26 septembrie), în jurul orei 12.30, o bucată de tencuială a căzut în capul unei profesoare, scrie ”Glasul Hunedoarei”. Totul s-a întâmplat în timpul orelor de curs, de la o clasă de a V-a. Profesoara de Limba și Literatura Română este în afara oricărui pericol acum, dar marți a tras o sperietură zdravănă. Profesoara a cerut ajutor la cabinetul medical al școlii, și ulterior a fost transportată la spital, dar a fost externată la scurt timp și se află într-o stare bună. Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a sesizat după producerea accidentului și a apreciat că este un incident cu incapacitate temporară de muncă.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În urma incidentului, s-a stabilit că în întreaga unitate școlară sunt astfel de probleme, scrie glasul-hd.ro.

Reporterii „Glasul Hunedoarei” au încercat, miercuri, să intre în școală, pentru a fotografia locul în care a căzut tencuiala, dar nu au reușit. Reprezentanții unității școlare ne-au spus că fără acordul conducerii, nu putem intra în incintă.

Ce spun autoritățile

Reprezentanții administrației locale au fost încă de ieri la locul incidentului.

”Clădirea are 40 de ani, acum s-a întâmplat să pice o bucată de tencuială. Ieri (marți, 26 septembrie) am trimis o echipă care a verificat fiecare sală de clasă, și acolo unde a sunat a gol sau au existat crăpături pe tavan, au încercuit zona și urmează să repare acele zone. Nu pot să spun că există pericolul să pice. Sunt zone cu probleme, dar pentru a evita pe viitor să se mai întâmple așa ceva, le reparăm pe toate. Refacem zona afectată și toate zonele care sunt cu crăpături și cu probleme la tavan din școală”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Deva, Ciprian Răchită, citat de glasul-hd.ro.

Până la remedierea problemelor, cei 300 de elevi din școală vor merge la cursuri în alte trei unități școlare.

În Capitală, tavanul s-a prăbușit pe hol

simeon stalpnicul png

În luna mai, autorităţile au închis şcoală 141 din Capitală, acolo unde un tavan din beton s-a prăbuşit pe hol. O faţă în vârstă de 10 ani a rămas blocată alături de alţi 4 elevi într-o sala de clasă. Erau acolo în cadrul programului ”Școala Altfel”. Învăţătoarea a scăpat cu viaţă pentru că nu a fost punctuală. Această şi soţul ei au reuşit să îi elibereze pe copii din clasa. Nimeni din şcoală nu a anunţat la 112 incidentul deosebit de grav. Mai mult, au negat că în sălile de clasa, dispuse pe holul cu tavanul prăbuşit, s-ar fi aflat vreun copil. Poliţiştii au deschis o investigaţie. Elevii au fost mutați la alte unități de învățământ, iar Școala 141  va fi demolată, a anunțat Primăria Sectorului 5.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net