Au înfruntat viscolul ca să ia apă de Bobotează

Ultima actualizare:

    Credincioșii  s-au adunat la  Biserica Sfântul Gheorghe
Credincioșii s-au adunat la Biserica Sfântul Gheorghe

Sude de credincioși au participat vineri la slujba religioasă de Bobotează de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, sărbătoare care reamintește de botezul Mântuitorului Iisus Hristos în apa Iordanului.

După liturghie, preoții bisericii, dar și credincioșii au ieșit afară în frig, pentru sfințirea apei. Chiar dacă era ger și ningea, credincioșii au stat la coadă ca să ia aghiasmă mare. Boboteaza, cunoscută şi ca Arătarea Domnului sau Epifania, este sărbătorită deopotrivă de Biserica ortodoxă şi cea catolică şi înseamnă înnoirea omului creştin.


    În Prahova, oamenii  au sărbătorit  Botezul Cailor
În Prahova, oamenii au sărbătorit Botezul Cailor

În ajunul şi în ziua acestei mari sărbători, în toate bisericile ortodoxe se sfinţeşte aghiasma cea mare.”Agheasma Mare nu se strică niciodată și are puteri deosebite, vindecă, însănătoşeşte şi curăţă sufletul şi trupul. Se ia pe nemâncate până pe data de 14 ianuarie”, spune părintele paroh Emil Cărămizaru.


    În Prahova, oamenii  au sărbătorit  Botezul Cailor
În Prahova, oamenii au sărbătorit Botezul Cailor

În Prahova, în ciuda vremii, s-a respectat o datină străbună: botezul cailor. Există superstiția că, dacă sunt botezați, caii sunt feriți pe tot parcursul anului de boli sau de rele. Animalele sunt gătite, cu ciucurei, sunt aduși și ponei, iar atmosfera este una de sărbătoare.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net