Au intrat mascații peste evazioniștii cu contracte la stat

Ultima actualizare:

    Mascații au mandat pentru 24 de percheziții
Mascații au mandat pentru 24 de percheziții

Poliţiştii desfăşoară, în această dimineaţă, 24 de percheziţii la firme care lucrează cu primării şi instituţii publice, dar şi la casele administatorilor. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală în care suspecţii sunt acuzaţi că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme ”fantomă”. Prejudiciul estimat este de peste 400.000 de lei.

Potrivit polițiștilor, citați de news.ro, firmele aflate în vizorul autorităților au ca dimeniul de activitate construcțiile sau amenjările.

”Activităţile se desfăşoară la locuinţele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă”, a declarat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Se foloseau de firme fantomă

Persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăţi comerciale reale, fără consimţământul reprezentanţilor de drept ai acestor firme.

Cele mai multe dintre percheziţiile se desfăşoară în municipiul Alba Iulia, iar restul în Aiud, Câmpeni, Zlatna, Câmpeni, Pianu, Vinţu de Jos şi Balomir.

Poliţiştii vor pune în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat până acum la 446.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net