Au jefuit morții! I-au lăsat fără bani și mobile

Ultima actualizare:

    Mihai Toma ne arată mormântul spart de hoți (foto: Rareș Stelea)
Mihai Toma ne arată mormântul spart de hoți (foto: Rareș Stelea)

Hoții au dat atacul la mormintele din satul dâmbovițean Bălteni! Pe timp de noapte aceștia au spart cavourile cu ranga și au luat toate bunurile de valoare din coșciuge. Profanatorii de morminte au avut țintă sigură! Se știe că în tradiția țigănească, morților li se pun destui bani în coșciug pentru a avea și pe lumea cealaltă.

Miercuri seară, după ora 23.00, rudele şi aşa îndurerate de pierderea celor dragi, au primit vestea că morţii lor au rămas fără banii cu care au fost îngropaţi.

Capacele cavourilor au fost date la o parte, iar hoţii au luat toate bunurile de valoare pe care le-au găsit în cosciuge.

Mihai Toma și-a îngropat fratele în decembrie anul trecut. Câteva luni mai târziu, în luna martie a acestui an s-a stins din viață și tatăl lui. Amândoi sunt îngropați în același cavou. Hoții au spart mormântul cu o rangă și au luat tot ce au găsit.

Au fugit cu 2.000 de lei de la un cavou

”Am găsit cavoul deschis la jumătate. Era piatra pusă pe o parte. Au luat toți banii pe care îi aveau la ei acolo în pământ. Vreo 2.000 de lei și le-au furat și mobilele. Că așa e la noi se lasă și telefonul pe care l-a avut în timpul vieții. Tot au prădat și bijuteriile de pe ei”, ne-a spus Mihai Toma, aflat la mormântul fratelui și al tatălui.

Rudele defuncţilor au mers dis-de-dimineaţă la cimitir pentru a reface cavourile, de teamă ca nu cumva resturile morţilor să fie împrăştiate de animale.


    Plăcile mormintelor au fost sparte cu ranga
Plăcile mormintelor au fost sparte cu ranga

Oamenii sunt speriaţi după cele întâmplate, pentru că ştiu că astfel de grupuri infracţionale sunt periculoase.

Hoţii au încercat să spargă mai multe cavouri, însă, nu au avut sorţi de izbândă peste tot. Tot satul îi blamează pe cei care au făcut un asemenea păcat, chiar în preajma Sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci.

Autorii sunt căutaţi acum de poliţişti, care au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net