Au muncit, dar a meritat: 10 curat la Evaluarea Naţională

Ultima actualizare:

    Ştefania Robu, Iaşi
Ştefania Robu, Iaşi

Frumoase, deştepte şi foarte hotărâte în privinţa carierei. Absolventele de gimnaziu care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională spun că secretul a stat în dragostea pentru învăţătură şi în încrederea în propriile forţe. Iată poveştile de succes ale elevelor cu lucrări perfecte atât la limba română, cât şi la matematică!

Diana n-a făcut deloc meditaţii

O elevă din Constanţa a reuşit să obţină note maxime la Evaluarea Naţională fără să fi făcut lecţii în particular. Foarte emoţionată, Diana Pavlov a povestit pentru adevarul.ro că nu spera să ia 10 şi la Română, însă când s-au afişat rezultatele bucuria a fost maximă. Spune că a reuşit să obţină astfel de rezultate numai prin muncă zilnică. În puţinul timp liber, când nu mergea la antrenamentele de handbal, rezolva o problemă sau recapitula o lecţie. Nu a făcut nici o oră de meditaţie, întrucât profesorul care a evaluat-o a zis că nu are nevoie de lecţii suplimentare, fiind „sclipitoare“.


    Diana Pavlov, Constanţa
Diana Pavlov, Constanţa

Eleva nu s-a hotărât deocamdată la ce liceu va urma cursurile, dar ar opta pentru Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ sau Liceul Traian. După terminarea liceului, se gândeşte să dea admitere la Facultatea de Drept sau Ştiinţe Politice. 

Ştefania vrea o carieră militară

Ştefania Robu este singura ”decară” la Evaluarea Naţională din Iaşi care provine de la o şcoală gimnazială din mediul rural, cea din Mogoşeşti-Siret. Tânăra a povestit pentru adevarul.ro că a ales să urmeze cursurile Colegiului Naţional Militar ,,Ştefan cel Mare“ Câmpulung Moldovenesc. „Tatăl meu lucrează în cadrul armatei. El m-a indrumat pe această cale. Îmi place foarte mult descrierea unei zile petrecute în cadrul unei unităţi militare“, a spus eleva. Ştefania a spus că pentru cele două note de 10 de la Evaluarea Naţională nu a făcut pregătire. „Am găsit exerciţii pe care nu le ştiam, dar doamnele profesoare mi le-au explicat în cadrul orelor de curs. Nu mi s-a părut complicat să învăţ în mediul rural. Şcoala mea are profesori foarte bine pregătiţi. Ei m-au ajutat să ajung la acest rezultat“, a explicat eleva.


    Daria Negrean, Sălaj
Daria Negrean, Sălaj

Nota maximă de la un liceu sportiv

Singurul absolvent de 10 din judeţul Sălaj la Evaluarea Naţională provine de la un liceu vocaţional, mai precis cu program sportiv. Daria Ioana Negrean, absolventă a Liceului “Avram Iancu” Zalău, a avut lucrări fără cusur atât la limba română, cât şi la matematică. Adolescenta a fost, de altfel, şefă de promoţie, după ce a terminat clasele V-VIII cu media generală 10. “În clasa a V-a mi-am propus un ţel, pe care l-am şi atins: de a absolvi cu media generală 10. Mi-a plăcut să învăţ şi am încercat să fac un echilibru între materiile care îmi plăceau cel mai mult şi restul”, spune tânăra. Deşi recunoaşte că în ultimul an a luat meditaţii, este convinsă că performanţa ţine în principal de pregătirea constantă. Pasionată de chimie şi matematică, Daria a ales să studieze la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, la profilul matematică-informatică intensiv. 

simeon stalpnicul png

Se visează doctor, dar nu în străinătate

Trei eleve care au absolvit şcoli gimnaziale din Târgu Jiu au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională: Ana Maria Bîzgă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, Ştefania Drăghici de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu şi Monica Trocan de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Au învăţat foarte mult şi mereu au avut medii mari. „M-am pregătit destul de mult. Nu mă aşteptam să iau 10 la ambele probe, sunt foarte fericită! A fost o surpriză şi pentru mine. Vreau să devin doctor. Voi rămâne să studiez în România şi să lucrez aici, unde este şi familia mea. Nu aş putea să renunţ la familie pentru bani”, a declarat Monica Trocan pentru Mediafax. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net