Au plecat cu gașca la Costinești, deși aveau semne de răceală. S-a dovedit a fi Covid, iar ce a urmat este incredibil

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Câtă inconștiență! Autorităţile sanitare din Vaslui sunt în alertă, după ce două tinere au fost confirmate cu COVID - 19 în urma unui majorat. După petrecere, grupul de aproape 40 de tineri a plecat pe litoral, deşi unii dintre ei prezentau semne de răceală. Una dintre fete efectuase testul COVID-19, dar s-a dus la Costinești fără să mai aștepte rezultatele.

Nerăbdătoare să ajungă la mare, o puștoiacă din Vaslui, care prezentase semne de răceală și care fusese testată pe 31 iulie, a luat drumul litoralului. Ea este fiica unui angajat al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, potrivit adevarul.ro. Inexplicabil, deşi unul dintre părinţi lucrează într-un domeniu care se confruntă direct cu lupta împotriva noului coronavirus, fata l-a convins să o lase la mare, alături de zece prieteni. Luni, autorităţile sanitare aveau să le comunice părinţilor vestea: fiica lor este infectată. Tatăl s-a deplasat imediat la Costineşti, cu ambulanța, fără echipaj medical, pentru a o aduce pe puștoiacă. Fata, care reprezintă cazul zero, a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport pentru pacienţii COVID - 19. După ce a fost consultată, ea a fost plasată în izolare la domiciliu.  

Trei autospeciale au fost trimise să-i "adune" pe petrecăreți

De altfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a trimis trei autospeciale la Costineşti, pentru a-i aduce acasă pe tinerii suspecţi de infectare în urma petrecerii de majorat. Ultimii tineri rămaşi pe litoral au refuzat iniţial să fie aduşi la Vaslui, deoarece nu au semne de boală. În cele din urmă, au fost convinși să urce în autospeciale.

Autorităţile sanitare au decis ca tinerii să fie aduşi în aceleaşi grupuri în care s-au organizat când au plecat la mare. Deplasarea pe litoral, după petrecerea de majorat organizată la Vaslui, s-a făcut în trei grupuri de 8, 10 și 13 persoane. 17 dintre tineri au fost aduşi deja la Spitalul Municipal de Urgenţă din Bârlad. 12 dintre ei sunt minori, cel mai mic având 14 ani. „Au fost aduşi la spital 17 pacienţi din zona litoralului. Opt prezintă simptome sugestive de infecție. Toţi cei 17 au fost internaţi ca şi suspecți. Au fost testaţi şi se așteaptă rezultatele”, spune medicul Angelica Gramaticu, de la Spitalul Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” din Bârlad. Autorităţile sanitare din Vaslui încearcă să identifice toatele contactele celor care au participat la petrecerea de majorat. Din primele informaţii, au fost prezenţi 44 de tineri.

Trei autospeciale a trimis ISU Vaslui pentru a-i recupera pe puști de la mare
Trei autospeciale a trimis ISU Vaslui pentru a-i recupera pe puști de la mare

Două dintre vilele unde au fost cazaţi tinerii, amendate şi închise  

Autorităţile din Constanța au extins ancheta iniţiată de colegii din Vaslui. Au fost dispuse controale la cele trei vile unde erau cazaţi tinerii din Vaslui, iar la două dintre ele au fost constatate condiţii necorespunzătoare și nerespectarea măsurilor impuse în situaţii epidemiologice. Prin urmare, proprietarii vilelor a fost amendaţi cu câte 10.000 de lei şi li s-a interzis să mai desfăşoare activităţi turistice. Oficialii din Constanţa, asemenea celor de la Vaslui, au atras atenţia asupra inconştienţei de care au dat dovadă părinţii în acest caz. „Este o situaţie lipsită de responsabilitate, în special din partea părinţilor. A fost contact permanent între DSP Constanţa şi DSP Vaslui pentru gestionarea acestei situaţii complicate. Se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că aceşti tineri au apucat să petreacă două - trei zile pe litoral”, arată prefectului judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net