Au plecat în turul Europei cu o Dacia din 1969

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bătrâna Dacie 1300 face istorie. Un sucevean pasionat de acest tip de autovehicule a plecat, ieri dimineaţă, într-un temerar tur al Europei.

După mai multe săptămâni de pregătiri şi emoţii, Dănuţ Crainiciuc (44 de ani) a plecat la drum la volanul unei maşini fabricată în 1969. Soţia, Narcisa, va fi copilot în cea mai mare parte a drumului de aproape 8.000 de km, iar în unele momente îl va înlocui şi la volan.

Pentru ca totul să meargă fără probleme, Dănuţ Crainiciuc şi-a pregătit temeinic maşina şi s-a dotat cu piese de schimb la el, pe care cu siguranţă nu le va găsi pe traseul său prin Europa.

simeon stalpnicul png

Din portbagajul suceveanului nu va lipsi şurubelniţa, „cea mai importantă sculă pentru o Dacie", aşa cum o consideră Dănuţ Crainiciuc. Maşina nu este modificată în nici un fel, nu are aer condiţionat sau servo-direcţie. Dănuţ Crainiciuc a dotat-o doar cu GPS, pentru a nu se rătăci pe traseu.

Sucevenii vor traversa Ungaria, Austria, Germania, Belgia (unde vor participa la Festivalul automobilelor clasice), Franţa, iar de aici, pe feribot, vor ajunge la Londra. Aici, este inclusă participarea la „Uxbridge Auto Show", o întrunire a pasionaţilor de vehicule istorice. Turul Europei la volanul Daciei 1300 va dura circa trei săptămâni.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net