Au «prins» caii care păşteau... cu 104 km/h

Ultima actualizare:

    Asta da performanţă a radarelor poliţiei! O şoferiţă  din Iaşi a scăpat de amendă datorită animalelor apărute în cadru
Asta da performanţă a radarelor poliţiei! O şoferiţă din Iaşi a scăpat de amendă datorită animalelor apărute în cadru

O femeie din Iaşi a câştigat un proces cu Poliţia Rutieră după ce a demonstrat că radarul care i-a înregistrat viteza ar fi putut fi defect. Filmarea în baza căreia ieşeanca a fost amendată arată şi cum doi cai care pasc ar circula cu o viteză de 104 kilometri la oră.

Captură de pe aparatul radar în care apar caii
Captură de pe aparatul radar în care apar caii

Ieşeanca Florentina M. a contestat în instanţă amenda primită şi suspendarea permisului de conducere, relatează adevarul.ro. Femeia a invocat în instanţă că aparatul radar care i-a filmat maşina ar fi indicat că a „reuşit“ să atingă trei viteze diferite într-o singură secundă. În apărarea ei a folosit ca probă chiar imaginile în baza cărora a fost sancţionată, imagini depuse de poliţişti la dosar. 

Florentina a fost oprită pe 9 august 2015, în jurul orei 17.00, în timp ce conducea pe raza localităţii ieşene Podu Iloaiei. Agentul care a oprit-o i-a comunicat că a depăşit cu 51 de kilometri viteza legală, spunându-i că a fost surprinsă conducând cu 101 km/h în localitatea Sârca. Pe lângă faptul că nu a admis că ar fi condus în localitate cu viteza imputată de poliţişti, şoferiţa a criticat în instanţă şi o serie de inexactităţi din procesul verbal de contravenţie. Una dintre acestea a vizat faptul că, potrivit imaginilor, maşina ei a fost surprinsă de aparatul radar rulând cu trei viteze diferite, în aceeaşi secundă.

„Astfel din Imaginile «stop cadru», nr. 9, 10 şi 11, se observă că la ora 16:56:10, deci în timpul aceleiaşi secunde, autoturismul petentei a fost surprins, în ordine cronogică, la diferenţă de câteva sutimi de secundă, circulând mai întâi cu viteza de 101 km/h, apoi cu 61km/h şi după aceea cu 99 km/h“, se arată în documentele înaintate instanţei.

În aceleaşi înscrisuri se mai precizează că imaginile nu pot fi reale, întrucât pe ele se observă, la un moment dat, cum aparatul radar surprinde doi cai care stau pe marginea şoselei şi în dreptul cărora era indicată viteza de 104 km/h.Judecătorii  au admis acţiunea ieşencei, şoferiţa scăpând de amenda de 945 de lei . În plus, au anulat şi măsura suspendării permisului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net