Au rămas doar 80 de paturi la ATI în toată țara. Medicii cer restricții mai dure

Ultima actualizare:

    În toată țara mai sunt doar 80 de locuri la ATI pentru blonavii de Covid-19foto: Shutterstock
În toată țara mai sunt doar 80 de locuri la ATI pentru blonavii de Covid-19foto: Shutterstock

Situația devine critică în sistemul sanitar, sub presiunea numărul mare de cazuri noi de Covid-19, în condițiile în care în întreaga țară mai sunt doar 80 de paturi la ATI. La un așa-numit platou de 8.000 – 9.000 de cazuri noi pe zi, la Terapie Intensivă ajung în jur de 300 de bolnavi.

"Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă", a declarat la Digi24 medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca.

Măsurile implementate au avut drept efect stabilizarea numărului de îmbolnăviri, dar este nevoie de mai mult decât menținerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi. În caz contrar, serviciile de ATI vor fi depășite, iar pacienții vor rămâne în afara secției, în camere de gardă sau vor fi duși în alte zone ale țării, unde vor mai fi locuri, a atras atenția medicul.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Număr ridicat de cazuri, anunțat și astăzi. Peste 1200 de pacienți la ATI

Medic ATI: măsurile actuale nu sunt suficiente

"Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente.

Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. 

Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.", a subliniat Radu Țincu.

Citește și:

Klaus Iohannis a dat asigurări că după alegeri nu va fi carantină generală. Șeful statului a dezvăluit că numărul îmbolnăvirilor de Covid a scăzut

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net