Au sărit cu tot cu scaune în microbuzul groazei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Panică în maxi-taxi. Un microbuz cu 11 persoane la bord s-a răsturnat, ieri la prânz, în comuna Ciorogârla, de lângă Capitală. Cinci persoane au fost transportate la spital după ce au suferit mai multe fracturi la nivelul membrelor. Când s-a trezit din şoc, şoferul nu-şi mai amintea cum a ajuns în şanţ.

Doar 2,5 lei, atât e un bilet pe maxi-taxi. Tot atât poate costa şi un drum spre moarte. Însă, pentru locuitorii comunelor din jurul Capitalei, microbuzele care transportă călători în regim maxi-taxi este singurul mijloc de a se deplasa de acasă la „oraş" şi retur.

Un microbuz cu 15 locuri, care efectua curse pe ruta Bucureşti-Ciorogârla-Bolintin Vale, se putea transforma în mormânt pentru 11 oameni. Ieri, la prânz, maşina care îi transporta pe oameni în Capitală a ieşit de pe şosea şi s-a înfipt într-un şanţ de la marginea drumului.

Şoferul, Aurel M., în vârstă de 45 de ani, a intrat în stare de şoc. Când şi-a revenit în fire acesta a declarat poliţiştilor că nu-şi aminteşte cum a ajuns microbuzul în şanţ. Cinci dintre cei 11 ocupanţi au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital cu traumatisme şi fracturi la membre şi cap, însă viaţa lor nu e pericol.

Scaunele s-au desprins din podea şi i-au aruncat pe pasageri înspre locurile din faţă

simeon stalpnicul png

Bordul maşinii a fost plin de sânge.În urma impactului, oamenii au suferit mai multe fracturi

simeon stalpnicul png

„Printre răniţi au fost şi două adolescente, una în vârstă de 12 ani şi una în vârstă de 17 ani, fără răni care să le pună viaţa în pericol", a declarat medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti. Doar o minune a făcut ca toţi pasagerii să scape cu viaţă, căci, în momentul impactului, podeaua microbuzului s-a rupt, scaunele s-au desprins din ea, iar călătorii au fost aruncaţi înspre botul vehiculului.

„Este şofer profesionist, nu a mai avut incidente până acum. Maşina pe care o conducea avea inspecţia tehnică periodică făcută", ne-a spus un alt şofer de microbuz care efectuează curse pe această rută. Poliţiştii au ridicat microbuzul pentru a verifica dacă acesta era apt pentru a transporta călători. Oamenii legii nu exclud însă nici varianta vitezei excesive în stabilirea cauzei producerii acestui accident.

Şefii firmei de maxi-taxi: «Nu comentăm»

Reprezentanţii firmei de maxi-taxi, AXI Tours Izi, care deţine microbuzul groazei, au refuzat să ofere informaţii referitoare la starea vehiculului. „Nu comentăm nimic pe marginea acestui subiect", ne-au spus aceştia. Compania este înregistrată în Săftica, judeţul Ilfov, deţine 150 de autovehicule pentru transport de persoane, intern şi extern. În plus, AXI Tours Izi este una dintre cele mai mari companii de transport în regim maxi-taxi, care efectuează curse în jurul Bucureştiului.

În afara traseului Bucureşti-Ciorogârla, firma efectuează curse între Bucureşti şi Snagov, spre Drăgăneasca, Otopeni, Dârvari, Tâncăbeşti, Corbeanca şi Clejani, pentru care deţine licenţă eliberată de Autoritatea Rutieră Română.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net