Coşmar la graniţă! Au stat la coadă ca să intre în ţară, după ce Bulgaria a trecut pe lista galbenă

Ultima actualizare:

    Întoarcerea din vacanţă  le-a întins nervii la  maximum multor  români, din cauza  aglomeraţiei de la vamăFotografii: Facebook/Forum Grecia/Captură Digi 24
Întoarcerea din vacanţă le-a întins nervii la maximum multor români, din cauza aglomeraţiei de la vamăFotografii: Facebook/Forum Grecia/Captură Digi 24

Cozi lungi de câţiva kilometri şi nervi întinşi la maximum înaintea intrării în ţară, la vama Ruse-Giurgiu! Turiştii români care s-au întors din Bulgaria au aşteptat sâmbătă şi trei-patru ore pentru a trece graniţa. La miezul nopţii, ţara de la sud de Dunăre a intrat pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic, iar turiştii români s-au grăbit să treacă frontiera.

Coşmar la graniţă! Sâmbătă spre duminică, la ora 0.00, Bulgaria, cu o rată de infectare de 1,9 la mia de locuitori, a fost introdusă pe lista galbenă, după ce, zilele trecute, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic. Prin urmare, românii nevaccinaţi care se întorc în ţară din aceste state trebuie să prezinte un test negativ pentru a evita carantina, scrie adevarul.ro.

Turiștii au așteptat și 4 ore la vama Ruse

Turiştii care au venit sâmbătă din Bulgaria au fost nevoiţi să aştepte şi patru ore pentru a trece la vama Ruse. Potrivit unor comentarii postate pe grupul „Forum Grecia”, de pe Facebook, traversarea frontierei s-a transformat într-un calvar. „Mulţi turişti români pleacă din Bulgaria pentru a scăpa de testare. De la ora 00.00 vor fi pe galben“, explică un român care aştepta sâmbătă să intre în România. „E coşmar, fraţilor. Mergeţi în Ruse la un restaurant, ceva, nu merită să staţi la coada asta. Chiar nu înţeleg de ce nu se circulă cursiv“, se plângea altcineva. De-a lungul zilei de sâmbătă, au fost postate mesaje care semnalau timpi mari de aşteptare şi în alte vămi, pe drumul dintre Grecia spre România. Turiştii au vorbit, de asemenea, despre controale amănunţite în anumite puncte de trecere a frontierei, situaţie care prelungeşte timpul petrecut în vamă.

S-au grăbit pentru a scăpa de testare

Mulţi au urmat instrucţiunile aplicaţiei Waze, aflând puţin mai târziu că varianta despre care credeau că este o scurtătură i-a făcut, de fapt, să întârzie şi mai mult, după cum au povestit aceştia experienţele pe acelaşi grup de Facebook. „Am luat şi noi «plasă» cu Waze. Am ajuns la Ruse la ora 18 şi, după ce am luat-o pe «scurtătura» indicată de Waze, am fost întorşi din drum şi am luat «codiţa» la rând. Nu înţelegem altceva. Care e treaba, că nu se mişcă rândul deloc. E dezastru. Tipic românesc. Am circulat foarte bine prin Grecia şi Bulgaria şi ne-am împotmolit în bucla către vama din Giurgiu. Mizerabil“, comenta un alt turist.De la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, toate persoanele care au intrat în România dinspre Bulgaria sunt nevoite să prezinte la frontieră dovada vaccinării sau rezultatul testului PCR. Mii de turişti români aflaţi în vacanţă atât în ţara vecină, cât şi în Grecia şi-au făcut în grabă bagajele şi au revenit acasă ori s-au oprit pe litoralul nostru.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net