Au venit din America şi din Danemarca special pentru a vota

Ultima actualizare:
Alexandru Pavel, la scrutinul de duminică
Alexandru Pavel, la scrutinul de duminică

Le pasă de viitor! Doi tineri care muncesc în străinătate au străbătut mii de kilometri ca să se întoarcă în ţară şi ca să pună ştampila la alegerile locale derulate duminică.

„Mă doare sufletul“

Silviu Hanuseac are 35 de ani, lucrează în SUA şi vineri a sosit în comuna natală, Mitocu Dragomirnei (Suceava). Românul a fost nevoit să petreacă o noapte în Marea Britanie, pentru că n-a găsit o cursă directă.

„Îmi doresc ca Mitocu Dragomirnei să le ofere locuitorilor condiţii civilizate. Am lăsat deoparte toate problemele pe care le pot întâmpina, şi cu pandemia, şi cu lucrul de acolo. Totul - pentru comuna aceasta, care parcă-i uitată.  Muncesc în străinătate de la 18 ani şi am văzut alt nivel de trai în Europa şi în SUA, aşa că mă doare sufletul când observ cum stau lucrurile aici”, s-a confesat Silviu.

De altfel, când a descris lipsurile din comună, tânărul a fost copleşit de emoţii şi a lăcrimat. 

„Nu e un act de eroism“

Alexandru Pavel, un arhitect originar din Focşani, a venit special din Danemarca pentru a putea vota. El speră să contribuie la schimbarea în bine a oraşului în care a copilărit şi nu exclude ca, într-o bună zi, să revină acasă.


    Alexandru Pavel, la scrutinul de duminică
Alexandru Pavel, la scrutinul de duminică

În vârstă de 28 de ani, el locuieşte din 2016 la Copenhaga. A ajuns în ţară cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, iar duminică dimineaţă a avut plăcuta surpriză să găsească multă lume la secţia unde e arondat.

“Nu mi se pare deloc un act de eroism  să vii la vot. Mă întristează că oraşul se goleşte de tineri. Majoritatea colegilor mei de liceu au plecat la Bucureşti sau în alte ţări. Se întâmplă acest lucru fiindcă nu există infrastructură şi lipsesc investiţiile”, spune Alexandru pentru adevarul.ro. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net