AUR pune umărul la căderea lui Cîţu. USR-PLUS i-a convins să semneze moţiunea de cenzură

Ultima actualizare:

    Premierul a avutun schimb de replici cu liderul AUR, George SimionFoto: Inquam Photos
Premierul a avutun schimb de replici cu liderul AUR, George SimionFoto: Inquam Photos

Guvernul Cîţu a adoptat vineri (3 septembrie) controversatul proiect ”Anghel Saligny”, în absenţa miniştrilor USR-PLUS. Liderii acestei formaţiuni politice au anunţat că au pregătit moţiunea de cenzură care îl va da jos pe premierul Florin Cîţu. Este rezumatul celei de-a treia zile a războiului pe bani şi putere dintre premierul Florin Cîţu şi USR-PLUS.

Este deja o amintire relaţia de parteneriat dintre premierul PNL Florin Cîţu şi USR-PLUS. Zdruncinată încă din primăvară de demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, colaborarea a fost minată de controversatul proiect de investiţii ”Anghel Saligny”, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei, bani pentru investiţii locale.

Cum ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a refuzat să avizeze documentul, el a fost demis de premier, care îşi doreşte aprobarea rapidă a banilor pentru a-l folosi drept cheie spre inima primarilor PNL. Aceştia sunt sprijinul esenţial pentru ca premierul să câştige alegerile din partid în faţa lui Orban.

Proiectul a fost aprobat vineri într-o şedinţă specială, la ora 16.00. În bătălia dintre cele două părţi Florin Cîţu are sprijinul PNL, liderii partidului ­dându-i tot ieri, la prânz, într-o şedinţă specială, un vot de încredere, în unanimitate. 

La rândul lor, liderii USR-PLUS spun că nu mai pot lucra cu premierul şi îi cer plecarea. Au gata moţiunea de cenzură şi de abia aşteaptă să o depună, după ce au reuşit să convingă parlamentarii AUR să o semneze. PSD a anunţat că va sprijini căderea Guvernului Cîţu, aşa că zilele acestuia ca premier par numărate.

Surse politice spun că Florin Cîţu este sigur de sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis şi că tot el va fi desemnat premier dacă va fi demis de Parlament. La ora 18.00, a avut loc şedinţa coaliţiei, ultima în care USR-PLUS a venit alături de PNL şi UDMR.  Şedinţa Coaliţiei a durat o oră, iar cele două tabere au rămas pe poziţiile dinainte ştiute.


    Cîțu are sprijinul partiduluiFoto: Inquam Photos
Cîțu are sprijinul partiduluiFoto: Inquam Photos

Liderii USR-PLUS au anunţat că vor depune moţiunea de cenzură chiar vineri seară, urmând ca discutarea documentului şi votarea să aibă loc săptămâna viitoare. Potrivit hotnews.ro, liderii USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, i-au spus lui Cîţu că ministrii USR-PLUS nu demisionează.

”Ministrii USR-PLUS nu demisionează, daţi-ne afară!”, au spus ei. Florin Cîţu le-a transmis în schimb celor din USR-PLUS că, dacă depun moţiune de cenzură, le va schimba din funcţie toţi oamenii - miniştri, secretari de stat, prefecţi, şefi de instituţii deconcentrate.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net