Autobuze de 28 de milioane de euro, pe butuci la RATB

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Culmea culmilor la RATB! Cum e să ai 1.000 de autobuze de ultimă generaţie, dar să nu fii în stare să le asiguri un adăpost? Dar oare cum o fi să ţii 150 dintre ele pe butuci, pe motiv că nu ai pneuri să le scoţi pe traseu?

Bucureştenii care aşteaptă zilnic autobuzele în staţii ar spune că e anormal. Însă noi spunem că e revoltător. De circa patru luni, 150 de autobuze Mercedes Citaro zac în depouri, pe butuci, fiindcă Regia de transport nu are piese de schimb şi pneuri noi ca să le scoată pe trasee. Cele 150 de maşini valorează 28,2 milioane de euro şi fac parte din lotul de 1.000 de bucăţi achiziţionate de Municipalitate în 2007.

Autobaza Titan- Vehiculele de 188.000 de euro bucata zac în autobază, fără piese de schimb

simeon stalpnicul png

„În fiecare dintre cele opt autobaze RATB există câte 15-20 de vehicule care stau degeaba din această cauză. Şoferii sunt trimişi acasă fiindcă maşinile nu pot circula fără roţi", ne-a spus Florian Tudor Ivan, preşedintele sindicatului APT din RATB.

La sfârşitul săptămânii trecute, circa 15 reprezentanţi ai sindicatelor au protestat în faţa sediului RATB pentru a cere conducerii Regiei măsuri urgente pentru punerea în circulaţie a autobuzelor trase pe dreapta.

Autobuzele nu mai respectă orarul obişnuit. Bucureştenii aşteaptă mai multe minute în staţii

simeon stalpnicul png

Reprezentanţii Regiei spun că vehiculele au fost blocate în depouri fiindcă procedura de achiziţie a cauciucurilor e greoaie. „În momentul de faţă, există o procedură de achiziţie de pneuri, publicată în SEAP la 20 martie 2012, care a fost contestată în data de 8 iunie 2012 şi care se află în procedurile de soluţionare la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). În funcţie de răspunsul CNSC, se va face achiziţia de anvelope", ne-au răspuns oficialii RATB. Până la rezolvarea situaţiei, bucureştenii de pe aproape toate liniile de autobuze sunt nevoiţi să aştepte mai multe minute în staţii fiindcă numărul maşinilor e acum mai mic.

Click! spune

RATB are în prezent 1.333 de autobuze, din care: 7 Mercedes Euro 3, fără aer condiţionat: 500 7 Autobuze Mercedes Euro 4, cu aer condiţionat: 500 7 Alte autobuze: 333 7 Preţ achiziţie Mercedes: 188.000 euro

«Ne pregătim să cumpărăm pneuri» Viorel Popescu, director general RATB

„Există o procedură de achiziţie de pneuri, care a fost contestată. În funcţie de răspunsul CNSC, se va face achiziţia de anvelope".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net