Autopsia confirmă sinuciderea lui Costel Comana, patronul Regiotrans

Ultima actualizare:

    Costel Comana ocupa locul 166 în Top 300 cei mai bogaţi româniFoto: Mediafax
Costel Comana ocupa locul 166 în Top 300 cei mai bogaţi româniFoto: Mediafax

Autorităţile din Costa Rica au declarat joi că autopsia a confirmat că un român, identificat drept omul de afaceri Costel Comana, s-a spânzurat în toaleta avionului care se deplasa dinspre Bogota spre San Jose, în Costa Rica,

Biroul pentru Anchete Judiciare din Costa Rica a anunţat, joi, că bărbatul a murit din cauza "asfixierii prin spânzurare". Biroul a precizat că un alt călător a declarat că românul prezenta semne de nervozitate pe durata zborului. Partenera sa era tot româncă, dar nu a fost identificată. Femeia a declarat că a adormit în timpul zborului şi că atunci când s-a trezit, Comana nu mai era la locul lui. Ea a cerut ajutorul stewardului şi cadavrul omului de afaceri a fost găsit în toaletă, relatează Associated Press.

Sinuciderea lui Costel Comana, patronul Regiotrans. Cum şi-a început afacerile

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie, a lucrat la CFR Braşov în anii '90, perioadă în care a fost avansat şef de gară la CFR Braşov Triaj şi apoi la CFR Călători Braşov. În anul 2000, Costel Comana a decis să-şi dea demisia de la CFR şi să-şi deschidă propria afacere, tot în domeniul feroviar, alături de Iorgu Ganea, care deţinea o sală de jocuri în Gara Braşov, acesta din urmă fiind în prezent arestat într-un dosar de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX. După zece ani de când şi-a deschis firma Regiotrans, braşoveanul a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, fiind inclus în Top 500 al revistei Forbes în 2011, având o avere estimată la 30 - 32 de milioane de euro.

Sinuciderea lui Costel Comana, patronul Regiotrans. Ce spun procurorii DNA despre dosarul milionarului

Procurorii au făcut, în 18 februarie, percheziţii la Ministerul Transporturilor, Compania Naţională CFR, Regionala CFR din Braşov şi mai multe firme şi susţin faptul că, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Claudiu Dumitrescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor în compania CFR Călători, oamenii de afaceri Comana și Ganea au acţionat constant în comisiile specializate din MT pentru menţinerea modului de calcul al subvenţiei prevăzute în contractele de servicii publice pentru transportul feroviar de călători aferente perioadei 2012 - 2015.

În perioada 28 septembrie 2012 - 19 decembrie 2012, Dumitrescu le-ar fi divulgat sistematic celor doi oameni de afaceri date şi informaţii cu privire la strategia vizată pe linia obţinerii subvenţiei pentru transportul feroviar de călători de către principalul concurent al firmei Regiotrans - operatorul naţional de călători SNTFC "CFR Călători" SA Bucureşti. Astfel, în 28 septembrie 2012 Dumitrescu i-ar fi informat pe cei doi despre intenţia companiei CFR Călători de a creşte cu aproximativ trei milioane numărul de kilometri pe care intenţionează să-i opereze în cadrul pachetului minim social pentru anul 2013, aspect care ar fi determinat diminuarea coeficientului tren/kilometru calculat pentru ceilalţi operatori feroviari privaţi, inclusiv Regiotrans.

Estrella Ştefănescu este acuzată că ar fi favorizat Regiotrans şi RC-CF Trans, firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana, în licitaţii, primind în schimb de la aceştia diverse bunuri şi servicii, printre care card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a participa la o nuntă în familie, se arată în documentele anchetat

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net