Autostrada ne aduce în Bucureşti, din toamnă

Ultima actualizare:

    Se excavează de zor în zona  şoselei Petricani, din Capitală,  unde se va termina autostradaFotografii: Dorin Constanda
Se excavează de zor în zona şoselei Petricani, din Capitală, unde se va termina autostradaFotografii: Dorin Constanda

Am trăit să o vedem şi p-asta! Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt de acum în linie dreaptă. Muncitorii sunt prezenţi pe şantier zi lumină, astfel că sunt toate şansele ca, de la toamnă, şoseaua de viteză să ne lase în punctul final: pe şoseaua Petricani, din Capitală.

Începute în anul 2007, lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti păreau că nu se mai termină. În urmă cu cinci ani, au fost daţi în folosinţă 55,5 km, iar, de atunci, nu a mai fost inaugurat nimic.


    Muncitorii lucrează  la podul din Voluntari
Muncitorii lucrează la podul din Voluntari

Ultimii 6,5 km ba au fost lăsaţi de izbelişte, ba s-a lucrat la ei pe porţiuni. Astfel că, de atâta amar de vreme, şoferii sunt nevoiţi să facă ocol pe Centura de Nord a Capitalei ca să ajungă în Bucureşti. Dar, de acum, se anunţă vremuri bune! 3 km sunt gata încă din decembrie 2016, iar, în prezent, se asfaltează de zor şi pe restul de drum.


    Aşa arată bretelele
Aşa arată bretelele

„Iniţial, s-a dorit să se deschidă circulaţia până la sensul giratoriu din str. Popasului, din Voluntari, dar Compania de Drumuri nu mai vrea să facă recepţia pe bucăţi, astfel că am continuat cu bretelele pe lângă pod. O parte sunt deja asfaltate, iar în capăt, la Petricani, se excavează pământul. Lucrăm de dimineaţă şi până la ora 19.30, inclusiv sâmbăta. Tragem tare ca să terminăm până la toamnă”, ne-a explicat unul dintre ingineri. Podul care supratraversează zona este şi el în lucru, însă nu se va putea circula pe el decât spre finalul anului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net