Autostrada Soarelui s-a transformat în şantier. Cât vor dura lucrările

Ultima actualizare:
Aşa arată acum  Autostrada Soarelui
Aşa arată acum Autostrada Soarelui

Veşti proaste pentru şoferi! Autostrada Soarelui, cea care, în ultimii ani, a dat mari bătăi de cap românilor care au dorit să ajungă mai repede la mare, intră în reparaţii. Lucrările vor dura 24 de luni şi costă 20 de milioane de euro.

În acest moment, drumul spre mare e plin de restricţii în sensul de mers dinspre Bucureşti către Constanţa, astfel că încă de la primii kilometri şoferii sunt nevoiţi să circule cu viteză redusă, pe o singură bandă. Asfaltul nu a mai fost schimbat de 15 ani şi s-a deteriorat atât de mult încât constructorii au fost nevoiţi să intervină rapid pe un kilometru, scrie adevarul.ro. Constructorii înlocuiesc vechiul strat de asfalt cu unul nou cu o grosime de 4 centimetri. Lucrarea este necesară pentru că pe această porţiune şoseaua a crăpat pe toată lungimea ei.

Traficul a fost deja  restricţionat pe  o singură bandă
Traficul a fost deja restricţionat pe o singură bandă

Asfaltul nu a mai fost schimbat de 15 ani

Se lucrează şi între kilometrii 12 şi 36 pe tronsonul dintre Bucureşti şi Fundulea, unde constructorii au frezat stratul de beton şi se pregătesc să toarne asfalt. Şase kilometri vor fi gata până la sfârşitul anului, spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri Bucureşti, însă autorităţile speră că lucrările vor fi gata la începutul verii 2021. Conform contractului,  nu se poate lucra pe durata sezonului estival, când turiştii sunt în drum spre mare. Iar în sezonul rece, dacă ninge abundent, autostrada poate fi închisă. 


    Traficul a fost deja  restricţionat pe  o singură bandă
Traficul a fost deja restricţionat pe o singură bandă

„Lucrările nu au început de-a valma pe ambele căi. Am decis să lucrăm pe sectoare restrânse, câte unul pe rând. În prezent, se lucrează pe un sector de 7 kilometri. Lucrările vor continua până în vara viitoare, când vor fi oprite din nou pe parcursul sezonului estival. De altfel, se lucrează pe Autostrada Soarelui şi în alte zone, inclusiv la kilometrii 103 şi 105. În zonele vizate de lucrări, vor fi şi restricţii de viteză de până la 60 de kilometri la oră. Vor continua şi lucrările de întreţinere curentă care au fost stopate, însemnând asfaltări, plombări, înlocuiri de parapete”, au anunţat reprezentanţii DRDP Bucureşti. Autostrada Soarelui a fost inaugurată în 2004. 

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net