Avantajele vacanţelor de toamnă la malul mării

Ultima actualizare:

A trecut sezonul oficial al vacanţelor de vară şi tocmai acesta este un bun motiv ca să-ţi faci bagajele. Este perioada ideală: preţurile sunt mai mici, apa e caldă, canicula s-a domolit şi ai mai multă linişte, căci nu mai e atât de aglomerat.

„Când ne gândim la vacanţele la malul mării, avem în vedere mai ales lunile de vară. Toamna nu era un sezon popular pentru astfel de sejururi, în anii trecuţi, dar acum obiceiurile turiştilor s-au schimbat şi mulţi aleg călătoriile în extrasezon. În felul acesta, se bucură de preţurile mai mici cu până la 50% faţă de luna august, de vremea frumoasă, precum şi de faptul că plajele, staţiunile sunt mai libere, mai liniştite”, spune Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour
Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour

Cei care profită acum de vacanţele la malul mării sunt studenţii, seniorii, corporatiştii care mai au zile de concediu şi familiile fără copii. Sunt trei mari avantaje:

  • Preţurile mici atât la transport şi la cazare, cât şi la serviciile din staţiune. Prin ofertele speciale last minute, turiştii pot “prinde” chiar şi oferte cu până la 85% mai ieftine faţă de vârful de sezon.
  • Temperaturile mai prietenoase decât în miezul verii, dar suficient de ridicate cât să poţi căpăta un bronz frumos după câteva zile de stat la plajă sunt un alt motiv bun pentru a alege un sejur la finalul sezonului. În plus, apa mării e mai caldă în septembrie, după o vară toridă. De exemplu, în Egipt, acum sunt aproximativ 30-32 de grade şi soare pe parcursul întregii zile.
  • Mai puţină aglomeraţie faţă de vârful de sezon. Pentru mulţi dintre noi e important să găsim un colţişor de plajă doar al nostru, pe care să nu-l împărţim cu sute de alţi turişti. E, cu siguranţă, o modalitate să ne bucurăm mai mult de vacanţă şi să ne relaxăm cu adevărat departe de vacarmul pe care îl găsim în staţiuni în miezul verii.

Cele mai căutate destinaţii

Bodrumul e în topul destinaţiilor căutate de români
Bodrumul e în topul destinaţiilor căutate de români

Insulele greceşti sunt primele alegeri pentru cei care îşi doresc o vacanţă la mare în luna septembrie datorită diversităţii care caracterizează atât de bine Grecia, atât în ceea ce priveşte variantele de cazare, transport şi masă, cât şi în privinţa bugetului de vacanţă. Pe locul doi în topul celor mai căutate destinaţii de toamnă e Turcia, cu Antalya şi Bodrum, urmată de Egipt. Seniorii optează pentru circuite. „În general, turiştii seniori aleg programe de circuite culturale în destinaţii calde şi în perioada în care în România vremea devine mohorâtă. Astfel, sunt la mare căutare programele în Spania, Portugalia, Italia, Turcia, Malta, ţări unde temperaturile în extrasezon sunt potrivite pentru excursii de la un obiectiv turistic la altul, dar, în acelaşi timp, se şi poate sta la plajă. Pachetele turistice pentru seniori sunt la tarife accesibile, astfel încât să-şi permită să meargă măcar într-o vacanţă în decursul unui an. În unele cazuri, copiii sunt aceia care cumpără pentru părinţii lor pachete Senior Voyage, pe care le oferă drept cadouri de zile aniversare, onomastice sau la împlinirea a «n» ani de căsătorie”, aflăm de la Raluca Hatmanu. 

În străinătate, poţi găsi cazare de la 33 € pe sejur

În Grecia, ofertele pentru septembrie pornesc de la 33 de euro de persoană pentru un sejur de 7 nopţi, cazare cu self catering într-o vilă sau studio şi transport individual. În Cappadocia, poţi ajunge cu doar 165 de euro de persoană, sumă care acoperă costurile pentru 7 nopţi de cazare cu mic dejun, transport cu avionul pe ruta Bucureşti-Antalya, transferuri şi transport cu autocarul pe durata programului. Un pachet în aceleaşi condiţii, dar pe Coasta Liciei, în Turcia, costă tot 165 €/persoană. „O altă destinaţie din programul EstivALL e Egipt, unde un pachet care include 4 nopţi de cazare la hotel de 5 stele cu demipensiune în Hurghada, 3 nopţi de cazare cu mic dejun în Cairo, transport cu avionul Bucureşti-Hurghada, transferuri şi transport cu autocarul pe durata programului costă de la 400 € de persoană”, spune Raluca Hatmanu.

În ţară, s-a lansat programul «Litoralul pentru toţi»

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat programul “Litoralul pentru toţi”, prin care în perioada 1-30 septembrie turiştii plătesc între 50 şi 140 de lei pentru o zi de cazare la mare. “Până în prezent s-au înscris în program 49 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 3.675 de locuri în fiecare dintre cele patru serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere sau direct de către hotel. Tarifele practicate în programul special Litoralul pentru toţi sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Şi în cadrul acestei ediţii, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a informat FPTR.

Unii se gândesc deja la vacanţele de Crăciun şi Revelion

Nici nu s-a terminat bine vacanţa de vară, că unii deja îşi fac planuri pentru Crăciun şi Revelion. Cele mai căutate destinaţii: SUA, Insulele din Marea Caraibilor, Mauriţius, Maldive, Kenya şi Thailanda. “Bugetul mediu per familie pentru un Revelion în aceste destinaţii exotice variază în funcţie de durată, număr de persoane, categorie hotel. De exemplu, pentru un sejur în Thailanda, cu mic-dejun inclus, tariful e de circa 5.000 €. În Mauritius bugetul aproximativ pentru o familie cu un copil, la All Inclusive, e de 10.000 €; în Mexic, aceeaşi vacanţă ajunge la 9.500 €, pe când în  Kenya la  7.500 €/familie”, a declarat Sorin Stoica, CEO Eturia. 4 nopţi la un hotel de 4 stele din Barcelona, în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie, cu mic dejun şi transport cu avionul costă 576 lei prin Tresure Holidays, iar în ţară, la Băile Felix, un pachet cu 5 nopţi cazare (28 decembrie–02 ianuarie) la hotel de 3 stele cu mic dejun şi cină costă 2.424 lei de persoană prin Transilvania Hotels&Travel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net