Avarie majoră de curent electric în nord-vestul țării. Nu se cunosc cauzele

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Pană majoră de curent electric în nord-vestul țării. Mai multe județe au fost afectate de o avarie în alimentarea cu energie electrică, potrivit surselor oficiale din Transelectrica. Oamenii se plâng că aparatele electrocasnice au fost avariate.

Update - „Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica.

Știrea inițială:

Mai multe zone din nord-vestul au rămas vineri după-amiază fără electricitate, în urma unei avarii de sistem pe interconexiuni în reţeaua de transport al energiei electrice. Între judeţele afectate sunt Sibiu, Cluj şi Maramureş, responsabili ai Transelectrica precizând că se lucrează pentru remedierea defecăiunii apărute.

Oana Miriţă, purtătorul de cuvânt al Tranelectrica, a declarat pentru G4Media.ro că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul reţelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariţia avariei atât în România, cât şi în alte ţări”.

”Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş”, a informat compania.

Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic.

”Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, spun reprezentanţii companiei.

Au fost afectate șase județe - Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene - Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda spun că le-au fost afectate centralele de încălzire și aparatele electrocasnice din cauza fluctuației de tensiune. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte instalații alimentate cu energie electrică. 

O explicație ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica. 

De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică.  

Transelectrica anunță că se lucrează la avarie.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net