Avem cod galben și portocaliu de ploi până diseară. Cum va fi vremea de mâine încolo

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunță ploi torențiale și vânt puternic
Meteorologii anunță ploi torențiale și vânt puternic

Meteorologii au anunțat cod galben și portocaliu de ploi, vreme instabilă, vânt, vijelii și grindină. Până la ora 21.00, vremea se anunță severă în mai multe județe din nord-estul țării, sud, est și zona Dobrogei.

Potrivit ANM, codul portocaliu este valabil în vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei, potrivit Mediafax. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și pe alocuri grindină. Aversele vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp, iar pe aerii restrânse 50-60 l/mp.

Meteorologii au anunțat și un cod galben care va fi valabil tot până diseară, la ora 21.00, iar zonele vizate sunt Maramureș, local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

Cum va fi vremea până la 2 august

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, adică până la data de 2 august! Meteorologii au emis prognoza extinsă.

BANAT

Vremea se va încălzi până în data de 22 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 30 de grade. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 şi 29 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 24 şi 29 iulie.

CRIȘANA

vremea se va încălzi până în data de 21 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 29 de grade. Până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade, apoi maximele termice vor creşte uşor. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 şi 28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 25 şi 30 iulie.

TRANSILVANIA

Vremea va deveni treptat apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 26 de grade, iar minimele nocturne de 13...14 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 26-28 de grade, iar cea a minimelor termice de 14...15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-24 iulie şi 26-29 iulie.

MARAMUREȘ

Vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele se vor situa în jurul a 26 de grade, iar media minimelor nocturne va fi de 12-14 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 26-27 de grade, iar cea a minimelor termice de 14-15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-23 iulie şi 25-29 iulie.

MOLDOVA

Până în data de 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul a 28 de grade, iar în următoarele două zile va creşte la 30 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 şi 31 de grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în intervalele 20-21 iulie şi în unele zile ale cele de-a doua săptămâni.

DOBROGEA

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 27 şi 29 de grade, iar a minimelor între 17 şi 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor fi modificări semnificative astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 28 şi 30 de grade, iar media minimelor va fi de 19....20 de grade. Condiţii pentru averse vor fi la începutul intervalului şi posibil după data de 30 de iulie.

MUNTENIA

Vremea va fi călduroasă. Media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 şi 22 iulie. În 23 şi 24 iulie această medie va fi de 29-30 de grade, apoi ea va creşte spre 32 de grade pe 26 iulie, medie ce se va menţine cu mici variaţii până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi pe 20 iulie, în intervalul 23-25 iulie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA

Vremea va fi călduroasă. Media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 şi 22 iulie. În 23 şi 24 iulie această medie va fi de 28-29 de grade, apoi ea va creşte spre 30-31 de grade pe 25 iulie, medie ce se va menţine cu mici variaţii până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi în intervalul 23-29 iulie.

LA MUNTE

În prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 16 și 19 grade, iar a minimelor între 8 și 10grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menține, în medie,în jurul a 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 10 și 12 grade. Vor fi posibile averse în fiecar zi ale celor două săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantități local mai însemnate în intervalele 23-24 iulie și 27-29 iulie.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net