Avem prognoza pe două săptămâni. Iată cum va fi vremea!

Ultima actualizare:

    În zilele următoare, termometrele vor depăși 35 de grade, la umbră, în unele  zone din țară
În zilele următoare, termometrele vor depăși 35 de grade, la umbră, în unele zone din țară

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Potrivit acestora, scăpăm de ploi și urmează o perioadă caniculară, cu temperaturi de pste 35 de grade la umbră.

Vă puteți face liniștiți planuri de vacanță. Vremea va ține, în sfârșit, cu voi. Din 15 iunie, se încălzește, astfel că la sfârșitul acestei săptămânii este anunțată caniculă. Iată cum va fi vremea pe regiuni.

Banat

În primele două zile ale intervalului valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât mediile multianuale specifice acestei perioade, cu o medie a maximelor în jur de 23 de grade.

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi accentuat, cu temperaturi care vor putea depăși ușor 35 de grade.

Din data de 19 iunie, deși maximele vor scădea ușor și treptat, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a regiunii.

O revenire la valori termice normale pentru această dată se va produce în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Vor fi averse, local, importante cantitativ în primele 3 zile ale intervalului. Ploi de scurtă durată vor apărea şi în zilele care urmează, dar pe spații mai restrânse.

Maramureș

Până vineri, 17 iunie, temperaturile vor crește accentuat și local va fi caniculă.

În zilele următoare, deși trendul general al evoluției temperaturilor va fi de scădere ușoară, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată.

Valori normale s-ar putea înregistra abia la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată aproape în fiecare zi, dar acestea vor fi mai intense și pe suprafețe mai mari între 13 și 15 iunie.

Transilvania

Zilele acestea va firăcoare, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 22 de grade. Din 17 iunie temperaturile vor crește chiar și cu mai mult de 10 grade, vremea va deveni călduroasă, posibil caniculară.

De la sfârșitul primei săptămâni regimul termic va fi în scădere, însă ușoară și treptată, astfel că la temperaturi specifice perioadei este posibil să se ajungă abia la sfârșitul intervalului.

Ploi de scurtă durată vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar în cele mai multe situații se vor produce pe spații restrânse.

Crișana

Cel mai cald va fi în zilele de 17 și de 18 iunie, când maximele vor avea valori în jur de 35 de grade. În intervalul următor valorile termice vor scădea ușor și treptat, totuși vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal la această dată, în unele zile posibil caniculară. Valori termice apropiate de mediile climatologice se vor putea înregistra abia spre sfârșitul intervalului. Condiții pentru ploi de scurtă durată vor fi aproape în fiecare zi, dar pe suprafețe mici.

Moldova

În prima săptămână de prognoză valorile termice vor marca un salt semnificativ, spre medii regionale ale temperaturilor maxime de peste 30 de grade începând de joi, 16 iunie.

Acestea vor caracteriza o vreme călduroasă, local caniculară. Ulterior, deşi temperatura aerului va marca o scădere ușoară şi treptată, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii iunie.

Astfel, la sfârşitul intervalului, la nivel regional, temperatura maximă va fi de 28 de grade. Trecător şi pe spaţii restrânse vor mai fi posibile ploi de scurtă după data de 22 iunie.

Dobrogea

În intervalul 13 – 20 iunie, valorile termice diurne vor marca o creştere accentuată, de la o medie regională de 23 de grade în primele două zile, la 28...30 de grade începând de joi, 16 iunie.

O creştere, în medie de aproximativ 4 grade, se va consemna şi în ceea ce priveşte regimul termic norcturn, între începutul intervalului şi cele mai calde nopţi de la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Apoi, atât temperaturile maxime cât şi cele minime vor marca o scădere uşoară şi treptată spre 28 de grade, în medie, ziua şi aproximativ 18 grade noaptea, valori apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi redusă şi doar spre sfârşitul lunii iunie acestea îşi mai pot face apariţia sporadic.

Muntenia

Începând din data de 15 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, devenind local caniculară în intervalul 17 - 20 iunie, atunci când maximele diurne se vor situa în jurul a 33 de grade.

Ulterior, temperatura aerului va marca o scădere uşoară, iar din 23 iunie până la sfârşitul intervalului de prognoză se va meţine relativ constant, în jurul a 30 de grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a averselor, în general slabe cantitativ, va marca o creştere uşoară abia după 21- 22 iunie, când acestea se pot semnala local şi temporar.

Oltenia

În prima săptămână de prognoză, regimul mediu diurn al aerului va marca o creştere accentuată, spre valori de peste 30 de grade începând din data de 16 iunie. Vremea va deveni local caniculară în zonele de câmpie şi podiş în intervalul 17 – 20 iunie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 33...34 de grade.

Ulterior, temperatura aerului va marca o scădere, în medie, de aproximativ 3...5 grade, iar valorile termice vor caracteriza până la sfârşitul intervalului de prognoză o vreme călduroasă pe parcursul zilelor şi mai caldă decât ar fi normal, în cursul nopţilor.

Averse şi cantităţi de apă local mai însemnate se vor semnala în primele două zile ale intervalului de prognoză.

Va creşte din nou probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice cel mai probabil după 22 iunie.

La munte

Din data de 15 iunie şi până în jurul datei de 17 iunie, vremea se a încălzi semnificativ, devenind cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru cea de-a doua decadă a lunii iunie, cu maxime în jurul a 26 de grade.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu un proces de scădere ușoară și treptată a temperaturii aerului, dar până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză media regională a temperaturilor maxime nu va fi mai coborâtă de 18 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor, pe arii relativ extinse şi importante cantitativ, va fi mai ridicată până în data de 15 iunie şi din nou, după 19 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net