Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri dimineață (24 iulie) decretele de revocare din funcţii pentru Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan şi pentru numirea noilor miniştri a Externe şi Interne, Ramona Mănescu şi Nicolae Moga, precum şi a lui Mihai Fifor în funcţia de vicepremier.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne.

De asemenea, Iohannis a semnat decretul prin care este revocat de la Externe Teodor-Viorel Meleşcanu şi cel prin care este numită în loc Ramona Mănescu.

Şeful statului a mai semnat şi decretul prin care este numit  în funcţia de membru al Guvernului Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Ramona Mănescu, Nicolae Moga și Mihai Fifor au depus jurământul

Ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri a avut loc astăzi, 24 iulie, la ora 11.00. A fost o ceremonie scurtă.

La cermonie a fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă şi majoritatea membrilor Cabinetului, scrie news.ro.

Cei trei noi membri ai Guvernului au depus jurământul, după care şeful statului a dat mâna cu cei prezenţi şi a părăsit sala, fără a rosti un discurs sau a face vreo declaraţie.

Citește și

Cine este Răzvan Cuc, din nou ministru la Transporturi. Ce avere are

Cine este noul ministru al Justiției. Ana Birchall este multimilionară în dolari

Loading...